Filistin’in cesur kızı olarak bilinen Ahed Tamimi serbest bırakıldı

Hamas ile İsrail arasındaki esir takası mutabakatı kapsamında, “Filistinli cesur kız” olarak bilinen aktivist Ahed et-Temimi serbest bırakıldı.

Filistin’in cesur kızı olarak bilinen Ahed Tamimi serbest bırakıldı
Yayınlama: 30.11.2023
A+
A-

İsrail ve Hamas arasındaki gerilimin devam ettiği Gazze’de, taraflar arasında sağlanan geçici ateşkes üçüncü kez uzatıldı. İsrail, 10 İsrailli ve 4 Taylandlı rehineyi serbest bırakırken, Hamas da 30 Filistinli tutukluyu özgürlüklerine kavuşturdu. Filistinli aktivist Ahed et-Temimi de özgürlüğüne kavuşan isimlerden.

ATEŞKES İNSANİ YARDIMLARIN ULAŞMASINA OLANAK TANIYOR

İsrail ve Hamas arasındaki gerilimin devam ettiği Gazze’de, taraflar arasında sağlanan geçici ateşkes üçüncü kez uzatıldı. Bu ateşkesin devam etmesi, tarafların karşılıklı anlayış ve uzlaşıya varmalarının bir sonucu olarak ortaya çıktı. Taraflar arasındaki bu geçici ateşkes, bölgede yaşanan gerilimlerin bir nebze olsun hafiflemesine ve insani yardımların bölgeye ulaştırılmasına olanak tanıyor.

Filistin'in cesur kızı olarak bilinen Ahed Tamimi serbest bırakıldı

FİLİSTİNLİ CESUR KIZ SERBEST

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen rehine takasında, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların insani bir boyuta taşındığı bir durum yaşandı. İsrail, 10 İsrailli ve 4 Taylandlı rehineyi serbest bırakırken, Hamas da 30 Filistinli tutukluyu özgürlüklerine kavuşturdu. Bu takasın dikkat çekici bir yönü de, İsrail’in serbest bıraktığı mahkumlar arasında yer alan ” Filistin‘in cesur kızı” olarak tanınan Ahed Tamimi’nin özgürlüğüne kavuşturulmuş olmasıydı.

Filistin'in cesur kızı olarak bilinen Ahed Tamimi serbest bırakıldı

SERBEST KALMASI BÜYÜK SEVİNÇ YARATTI

Ahed Tamimi’nin hikayesi, Filistin topraklarında yaşanan karmaşık siyasi ve toplumsal gerçekliklere ışık tutan bir örnek olarak öne çıkıyor. Kasım ayının başlarında Batı Şeria’da gözaltına alınan Ahed Tamimi’nin serbest bırakılması, Filistin topluluğu içinde bir sevinç dalgası yaratırken, aynı zamanda bölgedeki tansiyonun nasıl insan hayatlarına dokunduğunu da bir kez daha gözler önüne serdi.

Filistin'in cesur kızı olarak bilinen Ahed Tamimi serbest bırakıldı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.