Galatasaray’a Karagümrük freni

Fatih Karagümrük ile berabere kalan Galatasaray’da galibiyet hasreti 3 maça çıktı.

Galatasaray’a Karagümrük freni
Yayınlama: 11.04.2021
A+
A-

Süper Toto Süper Lig’in 34. haftasında Galatasaray, sahasında Karagümrük’le 1-1 berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar, son 6 haftada yalnızca 5 puan almayı başararak şampiyonluk yolunda ağır yara aldı.

VAR kararlarının damga vurduğu maçın sonucunda Aslan, puanını 62’ye yükseltirken 3.sırada kaldı.

Süper Lig’de 34. hafta maçında Galatasaray ile Fatih Karagümrük karşı karşıya geldi. Zirve yarışı için büyük öneme sahip mücadelede sarı-kırmızılılar 2 puan bıraktı.Türk Telekom Stadı’nda oynanan mücadele 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

GALATASARAY VAR’A TAKILDI

Maça Galatasaray önde press yaparak başlarken, Fatih Karagümrük ise ayağa paslarla sahasından çıkmaya çalıştı. İlk dakikalardan itibaren golü düşünen Galatasaray, 9. dakikada golü buldu ama bu gol geçersiz sayıldı.

Fernandes’in ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Mustafa Muhammed, topu kalecinin sağından ağlarla buluşturdu. Hakem Ali Palabıyık, Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısıyla pozisyonu tekrar izledi ve meşin yuvarlağın Babel’in eline çarptığı gerekçesiyle golü iptal etti.

İkinci yarıda oyun orta saha mücadelesine dönerken, ilk gol Fatih Karagümrükten geldi. Maçın 60. dakikasında sol kanattan gelişen Fatih Karagümrük atağında Salibur sol çaprazdan vurdu, Muslera’dan seken topu kale ağzında Ndao tamamladı ve konuk ekip 1-0 öne geçti.

BABEL AFFETMEDİ

Fatih Karagümrük’ün golüne hemen tepki vermek isteyen Galatasaray, kısa bir süre sonra beraberliği yakaladı. Karşılaşmanın 62. dakikasında Karagümrük ceza sahasının hemen dışında Aksel’in kaptırdığı top sonrası Gedson Fernandes bekletmeden Babel’i gördü. Babel de önünü açıp boş durumda topu ağlara yolladı ve durum 1-1 oldu.

PENALTI KARARI İPTAL

Karşılaşmanın 86. dakikasında Kerem Aktürkoğlu, Fatih Karagümrük ceza sahasına yerde kaldı ve Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterdi. Ali Palabıyık, VAR monitöründe pozisyonu izledikten sonra Galatasaray lehine penaltı ve Karagümrük’e kırmızı kart kararlarını iptal etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.