Gram altında yeni rekor!

Gram altında yeni rekor!
Yayınlama: 26.12.2023
A+
A-

Altın fiyatları, düşük işlem hacmi olan piyasalarda artış trendini sürdürüyor. Bugün, ons altın fiyatı 2065 dolara kadar yükselirken; gram altın fiyatı da tarihi zirvesini aşarak yeni bir rekora imza attı.

Dolar ve tahvil getirilerindeki potansiyel faiz indirim beklentileri, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) önümüzdeki yıl mart ayında faiz indirimine geçeceği öngörüsüyle birlikte altın fiyatlarını desteklerken, tatil dönemine denk gelen düşük işlem hacimli piyasalarda yükseliş yaşandı.
Altının ons fiyatı, spot piyasada 2062 dolar seviyesinde işlem görüyor.

İç piyasada altın fiyatları yeni bir rekora imza attı; gram fiyatı 1949 liraya çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Çeyrek altın ise 3 bin 181 liradan alıcı buluyor.

Analistler, Noel tatilinin etkisiyle hafta boyunca işlem hacminin düşük seviyelerde kalmasını bekliyor ve sığ piyasa koşulları nedeniyle fiyatların geniş aralıklarda dalgalanabileceğini belirtiyor.

Fed’in gelecek yıl izleyeceği politikalara dair fiyatlamaların, yüzde 85 olasılıkla mart ayında faiz indirimine işaret ettiğini vurgulayan analistler, hafta boyunca açıklanacak verilerin bu öngörüleri değiştirebileceğine dikkat çekiyor.

Analizcilere göre, enflasyon endişelerinin azalmasıyla birlikte tahvil talebi artarken, düşen tahvil faizlerinin altının alternatif maliyetini düşürdüğü ve altın talebini desteklediği belirtiliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.