Herkes için daha eşit bir kartal

Herkes için daha eşit bir kartal
Yayınlama: 08.01.2024
Düzenleme: 18.01.2024 16:27
A+
A-

Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan Kartal Belediye Meclisi’nde “Herkes için daha eşit bir Kartal için” sloganıyla konferans düzenledi. Erkek katılımcıların olmadığı  konferansa çok sayıda kadın katılımcı gelirken bir erkek katılımcının da olması şaşkınlığa sebep oldu. Katılımcı’nın bu kadar çiçeğe bir böcek lazım sözleri mecliste gülümseten anlara sebep oldu.

Deniz Karacan konferansta konuşmasına , Kadınlar olarak toplumun neresindeyiz? Kadın erkek eşit mi? gibi başlıklar altında sorular sorarken Kadın erkek eşit mi? sorusuna ekonomi, eğitim konularında erkekler ile eşit miyiz? parantezini vurguladı. Katılımcılardan şaşırtmayan cevaplar geldi.

Kadına şiddet ve kadın cinayetleri 

Kadına şiddetin son bulmasını dile getiren Karacan 2021 yılında 348, 2022 yılında 334, 2023 yılının ilk 10 ayında 350 kadın cinayetinin işlendiğini belirtti.

Kararlara katılım 

Kadınların kararlara katılımda yüzde kaç etkisi var? Kadınlar karar almada etkili olabiliyor mu? Kadınlar karar verme mekanizmasını etkiliyor mu? gibi sorular üzerinde duran Karacan Erkek eğemenliğin hakim olduğu Türkiye’de kadınların etkisinin daha azınlıkta olduğunu belirtti. Karacan “Katılımcı yöntemleri neden önemsiyoruz eşitlik yerelde başlar”dedi.

Deniz Karacan konuşmasının ardından katılımcılarla sohbet eşliğinde soru cevap yaptı. Söz alan vekil öğretmen Şenay hanım kadınların özgüvensiz olmaları üzerinde dururken siyasette kadınların azınlıkta olmasından şikayet etti.

Deniz Karacan müjdeyi verdi

“Kadın Danışma Merkezi sayısını arttırıyoruz” Kartal’da uğur mumcu ve soğanlıkta iki yeni danışma merkezi açacağız.

Sorun analizi kartı

Sorun analizi yapmak için ‘Sorun analizi kartı’ dağıtan Deniz Karacan katılımcılardan kartal ve kadınlar için ne yapabiliriz ? Sorusuna cevap aradı. Bu konu hakkında öneri ve şikayetleri yazmalarını istedi. Yazılan öneri ve şikayetleri tek tek okuyan Karacan katılımcılarla birlikte değerlendirmelerde bulundu.

Konferans tüm katılımcıların toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.