Hisseli tapu sahipleri uyarıldı!

Hisseli tapu sahipleri uyarıldı!
Yayınlama: 08.12.2023
A+
A-

Türkiye’deki yüzbinlerce tapu sahibi vatandaş tapularını kaybetme riski yaşayacak. Önlem almayanlar maliyetli sonuçlarla karşı karşıya kalacak.

Hisseli tapu sahiplerinin arasında yaşanan anlaşmazlıklar ve de fiyat artışları tapu sahipleri açısından son derece ciddi bir tehlike oluşturuyor. Bu durum ile birlikte mülk sahibi kişilerin haklarının korunamaması bu sebeple de mülk değerinin olumsuz yönde etkilenmesi gibi durumlar yaşanıyor. Uzmanlar hisseli tapu sahiplerinin bazı konularda dikkatli olmalarını ve gereken önlemleri almalarının son derece önemli olduğunu belirtti. İşte konu ile ilgili tüm detaylar…

Anlaşmazlıklar değer kaybına sebep oluyor

Hisseli tapu sahiplerinin yaşamış olduğu anlaşmazlıklar mülke değer kaybına sebep oluyor. Genel anlaşmazlıklar; miras durumu, mülk kullanımı ve paylaşımı gibi konular oluyor. Miras bırakılan büyüklükteki hissedarlar içinde ortak bir karara varılması zorunluluğu paylaşımı adına eşitlik sağlamak amaçlı çabalamamak anlaşmazlıklara sebep oluyor. Mülkün kullanımı adına farklı beklenti ve istekler de hissederler içinde çatışmaya sebep oluyor. Yaşanılan durumlar sonrası mülk sahipleri birbirlerine dava açıp bu süreç içerisinde mülkün değerini azaltabiliyor.

Tapu sahipleri için büyük risk

Tapu sahipleri adına büyük bir risk daha ortaya çıktı. Tapularını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan sahipleri çözüm bulamadıkları durumda takılarını kaybedebiliyor.

Geçtiğimiz dönemde yaşanan ev fiyatları üzerindeki artış ve hisseli tapu sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebepler ciddi sorunlar yaşanıyor. Hisseli tapu sahiplerinin yapacağı hatalar mali kayıpları yol açıyor. Özellikle de konut fiyatlarının yükselmesi ile birlikte çoğu kişinin ortak bir mülkiyet tercih yapması günümüzdeki hisseli tapu sayısını arttırıyor. Bununla birlikte mirasla kazanılan gayrimenkuller adına kardeşler aralarında hisseli tapu düzenlemelerini sıkça yapıyor. Hisseli tapu sahiplerinin ödemesi gereken bir emlak vergisi bulunuyor. Hisseli tapu sahiplerinden herhangi birinin tapuya ait bu harcı ödemesi ya da emlak vergisini düzenli şekilde ödememesi gibi durumlarda hissedarlar ödemeyen kişi dava açabiliyor. Dava sonucunda ortaklığın sona erdirilmesi gibi taleplerde bulunabiliyor.

Tüm bunların yanında hissedarlardan herhangi birinin icra borcunun bulunması durumunda hisse payı icra yoluyla satılabiliyor ve bu sebeple yeni bir kişinin gayrimenkulü ortak olması durumu söz konusu oluyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.