İlk Evim kampanyasında Tuzla çekilişi başladı

Büyük ilgi ile karşılanan İlk Evim kampanyasında İstanbul Tuzla’daki çekiliş bugün itibarıyla başladı.

İlk Evim kampanyasında Tuzla çekilişi başladı
Yayınlama: 16.03.2023
A+
A-

İlk Evim İstanbul Tuzla’da çekiliş süreci bugün itibarıyla başladı. Bugün 20 bin 920 konutun sahibi belirlenmiş olacak. Çekiliş Tuzla Viaport Marina Tuzla Belediyesi Etkinlik Çadırı’nda gerçekleştirilecek ve internet üzerinden canlı olarak da izlenebilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ eliyle hayata geçirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan ‘İlk Evim, İlk İşyerim’ projesinin İstanbul’da yapılacak konutları için kura çekimleri başladı. 16 Mart tarihinde Tuzla Belediyesi ev sahipliğinde başlayacak ve 29 Mart tarihinde sona erecek Tuzla kura çekimi için çadırlar kurulmaya başlandı.

Noter huzurunda 20 bin 920 konut için çekilecek kuralar öncesinde Tuzla Marina’ya Tuzla Belediyesi ekipleri tarafından kurulan çadırlar havadan görüntülendi. Kura çekimi hakkında açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Sayın Cumhurbaşkanımız bir kişinin bile canını kaybetmeyeceği bir gelecek inşası için hep birlikte başladık. Deprem bölgesinde yaralarımızı sararken, geleceğe yönelik İlk evim, ilk işyerim projeyle ev sahibi olabilmek, depreme hazır bir bina stoğu ile depremi karşılamak için hep birlikte bir ve beraber olacağız” ifadelerini kullandı.

BAKAN KURUM’DAN MESAJ: GÜVENLİ YAPI STOKUNU ARTIRACAĞIZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından “Daha dirençli bir İstanbul için; İlave nüfus getirmeden, mevcut yapıları güçlendirecek, kentsel dönüşüme girmemiş riskli bina bırakmayacak, sosyal konutlarımızla sağlıklı ve güvenli yapı stokunu artıracağız. TOKİ ile İlk Evim projemiz kapsamında bugün 50 bin konutumuzun kurasını çekmeye başlıyoruz. İstanbullulara, İstanbul’umuza hayırlı olsun” mesajını paylaştı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.