İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz istifa etti

İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz istifa etti
Yayınlama: 09.06.2024
A+
A-

Eski İsrail Savunma Bakanı ve İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz, istifa etti. Gazze’deki soykırımın mimarlarından olan Gantz, yaptığı basın açıklamasında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya “mümkün olan en kısa sürede” erken seçim yapılması çağrısında bulundu. Gantz, ayrıca Savunma Bakanı Yoav Gallant’ı da “cesur olmaya ve doğru olanı yapmaya” çağırdı.

İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz, yaptığı basın açıklamasıyla istifa ettiğini duyurdu. İsrail‘in başkenti Tel Aviv’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Gantz, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, İsrail’in “gerçek zafere doğru ilerlemesini” engellediğini savunarak Netanyahu’nun siyasi mülahazalara dayalı kararlar aldığını belirtti. Gantz, Netanyahu’ya “mümkün olan en kısa sürede” erken seçim çağrısında bulundu.

SAVUNMA BAKANI GALLANT’A ÇAĞRI YAPTI

İsrail Savaş Kabinesi üyesi Gantz, ayrıca Savunma Bakanı Yoav Gallant’ı da “cesur olmaya ve doğru olanı yapmaya” çağırdı. ABD Başkanı Joe Biden’ın ortaya koyduğu esir takası teklifini desteklediğini belirten Gantz, Netanyahu’dan bu anlaşmayı sağlaması için cesaretli olmasını istedi.

BİR ÜYE DAHA İSTİFA ETTİ

İsrail’in Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, İsrail Savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot da, Başbakan Netanyahu’ya istifa mektubunu sundu. Eisenkot, mektubunda, “Başbakanlığını yaptığınız kabine, savaşın hedeflerine ulaşması için gerekli kararları almadı.” ifadesini kullandı. Bu kararların alınmamasının İsrail’in stratejik durumuna ve ulusal güvenliğine zarar verdiğini vurgulayan Eisenkot, Netanyahu’ya hitaben, “Son dönemde aldığınız kararların ülkenin çıkarlarına uygun olmadığını gördük.” değerlendirmesinde bulundu.

NETANYAHU’YU HÜKÜMETTEN ÇEKİLMEKLE TEHDİT ETMİŞTİ

Gantz, 18 Mayıs’ta Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Gazze’deki saldırılar sonrasına ilişkin 8 Haziran’a kadar bir planı onaylamaması halinde partisinin hükümetten çekileceği tehdidinde bulunmuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.