İstanbul Boğazı’nda gemi trafiği durduruldu

Dünyanın en yoğun deniz hatlarından biri olan İstanbul Boğazı’nda gemi trafiği saat 11.00 itibarıyla çift yönlü olarak askıya alındı. Kısıtlamanın, kentte düzenlenen geleneksel bir spor organizasyonu nedeniyle uygulandığı bildirildi.

İstanbul Boğazı’nda gemi trafiği durduruldu
Yayınlama: 07.06.2026
Düzenleme: 07.06.2026 14:16
A+
A-

İSTANBUL – (YENİ GAZETE) Marmara Bölgesi’nin ve küresel deniz ticaretinin kalbi konumundaki İstanbul Boğazı’nda ulaşım geçici olarak durduruldu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı duyuruyla deniz trafiğine dair önemli bir kısıtlama kararı alındığını paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, boğazdaki uluslararası ve yerel gemi geçişleri sabah saatlerinden itibaren her iki yönde de tamamen askıya alındı.

Amiral Kupası heyecanı başladı
Uluslararası gemi geçişlerinin durdurulmasının arkasındaki neden, şehirde gerçekleştirilen büyük bir spor organizasyonu olarak öne çıktı. Edinilen bilgilere göre deniz trafiği, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından organize edilen 41. Yıl Amiral Kupası Yarışı sebebiyle kapatıldı. Sporcuların güvenli bir kulvarda mücadele edebilmesi adına ticaret gemilerinin geçişine ara verilirken, boğaz hattı rengarenk yelkenlilerin görsel şölenine ev sahipliği yaptı.

Süreç Kıyı Emniyeti kontrolünde
Deniz güvenliğini sağlamak amacıyla sahada yoğun bir mesai harcanıyor. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı kılavuz kaptanlar ve arama kurtarma botları, yarış pistine dönen su yolunda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına önlemlerini artırdı. Dev organizasyonun tamamlanması ve yelkenlilerin parkuru temizlemesinin ardından, İstanbul Boğazı’ndaki gemi trafiğinin yeniden normal seyrine döndürülmesi planlanıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.