İstanbullular dikkat: Pazar evinizde oturun

Kurak geçen ocak ayının ardından şubat ayıyla başlayan kar yağışları Türkiye’nin birçok bölgesinde etkisini sürdürüyor

İstanbullular dikkat: Pazar evinizde oturun
Yayınlama: 03.02.2023
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Giresun, Kars, Ağrı, Iğdır ve Van ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara’nın kuzeydoğusu, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları ile Orta Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; gece saatlerinden sonra Hatay çevreleri ile Adana ve Mersin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL’A ŞİDDETLİ KAR GELİYOR

İstanbul’da yılın ilk karı geçtiğimiz günlerde düştü. Kentin yüksek bölgelerinde yer yer etkili kar yağışı etkisini göstermeye devam ediyor. Yağışların İstanbul’da daha da etksini arttırması bekleniyor.

‘PAZAR EVİNİZDE OTURUN’

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen’e sosyal medya hesabından açıklama yaparak İstanbulluları pazar günü için uyardı. Şen; “İstanbul bugün cuma yağmurlu. Akşam yağış yok. Öğlen saatlerinde yüksekler kky lu. Sıcaklık 8 C. Pazar evinizde oturun kar var. Pazartesi salı hatta çarşamba da var. Sömestre tatiline pazartesiyide katsak iyi olur.” dedi.

 

17 İLDE 4521 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kurak geçen ocak ayının ardından şubat ayıyla başlayan kar yağışları Türkiye’nin birçok bölgesinde etkisini sürdürüyor.

Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesinde etkili olan kar, 17 ilde bazı şehirlerarası yolların yanı sıra yaklaşık 4521 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Ekipler yollarda mahsur kalanları kurtarmak için yoğun çaba sarfetti. Kötü hava koşulları nedeniyle Bingöl’de Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri’nde 2 gün eğitime ara verildi. Malatya’da

Turgut Özal Üniversitesi’nde de sınavları erteledi.

‘TEDBİRLİ’ OLUN UYARISI

Meteoroloji 12’nci Bölge Müdürlüğü, kar yağışının Erzurum’da kuvvetli, yer yer yoğun olarak devam edeceğini açıklayarak ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ tehlikesi, kuvvetli rüzgârla tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Hava sıcaklığı: Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyretmesi bekleniyor. Rüzgar: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 3

İstanbul:Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu, yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu 8

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 9

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kıyılarının, gece saatlerinden sonra il genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor 15

Antalya: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ve gece saatlerinde yağmurlu 9

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 11

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -5

Diyarbakır: Parçalı, zamanla çok bulutlu 7

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.