İşte Salçadaki küfü önleyen tek malzeme

 İşte Salçadaki küfü önleyen tek malzeme
Yayınlama: 21.11.2023
A+
A-

Marketten satın aldığınız domates ya da biber salçasının küf yapmasını önleyen tek malzeme… Salçalar yemeklerin olmazsa olmazıdır. Her yemeğe lezzet katan salça evlerde saklarken küfleniyor. Yaz mevsimlerinde hasat edilen taze domateslerden hazırlanan domates salçaları kolay kolay küflenmez. Ama domates ve biber salçasını uzun süre saklamak istediğiniz küf yapabilir. Bunun önüne geçmek ise oldukça kolaydır.

YAĞ DÖKMEK YETERLİ OLMUYOR! AĞZINI BUNUNLA KAPATIN

ulusal.com.tr sitesinde yer alan haberde salçanın küflenmesini önleyen bir tüyoya yer verildi. Sultan Teyze rahatsızlığı nedeniyle uzun süre Bursa’daki köy evinde uğrayamadı. Şehir merkezine giden yaşlı kadın 3 yıl sonra evine geri dönüş sağladığında karşılaştığı manzara hem kendisini mutlu etti hem şaşırttı. Kavanozda unuttuğu salçasının bozulmaması karşısında hemen yaşadığı tecrübeyi torunlarına anlattı. Salçasının içine bir tutam kaya tuzu ve zeytin yağı döktü ancak aynı zamanda ağzını kapatmadan önce alüminyum folyo sarıp ağzını kapattığını belirtti.

SALÇAYI KÜFLENMEDEN SAKLAMANIN 4 YÖNTEMİ

Domates salçanızı küflenmeden saklamak istiyorsanız bu 4 yöntemi bilmelisiniz:

Serin kuru yerde saklayın

Domates salçasını serin, kuru bir yerde saklayın. Sıcaklık kontrolü, salçanın kalitesini korumaya yardımcı olacaktır. Aşırı sıcak ortamlardan kaçının.

Havayla temasını kesin

Salçayı sakladığınız kapları iyice kapatın. Hava, salçanın okside olmasına ve bozulmasına neden olabilir. Ayrıca, salçanın üzerine bir miktar yağ ekleyerek oksidasyonu önleyebilirsiniz.

Güneşten uzak tutun

Domates salçasını doğrudan güneş ışığına maruz bırakmaktan kaçının. Güneş ışığı, salçanın renk, lezzet ve besin değerini etkileyebilir.

Küçük porsiyonlara ayırın

Büyük bir kavanozu birden açtıktan sonra salçayı sık sık kullanmıyorsanız, salçayı daha küçük porsiyonlar halinde saklamayı düşünün. Bu, kavanozu açtığınızda içerisine hava girmesini azaltır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.