Kar alarmı verildi! Sıcaklıklar 10 derece birden düşüyor

Kar alarmı verildi! Sıcaklıklar 10 derece birden düşüyor
Yayınlama: 24.11.2023
Düzenleme: 24.11.2023 13:38
A+
A-

Kar yağışı ile ilgili günlerdir uyarı yapılıyor. Meteoroloji, AFAD, valilikler art arda vatandaşları hafta sonu için uyarıyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve çok sayıda kentte kar alarmı verildi. Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek ve yoğun kar yağışı etkisini gösterecek. İstanbul’da hangi ilçelerde kar yağışının daha yoğun olacağı da açıklandı. Pazar yağan kar yağışı ile birlikte pazartesi kar tatili haberlerinin gelmesi de muhtemel. İşte son dakika kar yağışı ile ilgili haberin detayları…

Kar yağışı ile ilgili günlerdir uyarı yapılıyor. Meteoroloji, AFAD, valilikler art arda vatandaşları hafta sonu için uyarıyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve çok sayıda kentte kar alarmı verildi. Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek ve yoğun kar yağışı etkisini gösterecek. İstanbul’da hangi ilçelerde kar yağışının daha yoğun olacağı da açıklandı. Pazar yağan kar yağışı ile birlikte pazartesi kar tatili haberlerinin gelmesi de muhtemel. İşte son dakika kar yağışı ile ilgili haberin detayları…

İSTANBUL’A KAR YAĞACAK MI?

‘İstanbul’a kar ne zaman yağacak?! milyonlarca vatandaş günlerdir bu sorunun yanıtı arıyor. Geçtiğimiz hafta kar yağışı İstanbul’un bazı ilçelerinde etkili olsa da yağış kısa sürdü. Ancak günlerdir yeni uyarılar verilmeye başladı. İstanbul’da beklenen kar yağışının kuvvetli olması bekleniyor. Sadece İstanbul’da değil pek çok ilde kar yağışı, tipi ve soğul hava dalgası etkili olacak.

Meteoroloji’den son dakika kar uyarısı geldi. AKOM’da kar alarmı verildi. Vatandaşlara yoğun yağış ile ilgili uyarı yapıldı. Son dakika kar yağışı haberine geçmeden önce bugün hava nasıl olacak, ona bakalım. Yurt genelinde yağışlı bir hava hakim. İşte ayrıntılar…

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile Manisa, Denizli, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla çevreleri ile İzmir’in kuzey, Balıkesir’in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR DEĞİŞİYOR

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli (40-70 Km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR ART ARDA GELDİ

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muğla çevreleri ile İzmir’in kuzey, Balıkesir’in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (40-70 Km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Balıkesir’in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, güney yönlerden kuvvetli(40-70 Km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 20°C Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı

EDİRNE °C, 19°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve gece yerel olmak üzere sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 17°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 21°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Denizli ve Manisa çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Muğla çevreleri ile İzmir’in kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Kuzey Ege kıyılarında güney yönlerden kuvvetli (40-70 Km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 16°C Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ °C, 21°C Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı

İZMİR °C, 22°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA °C, 17°C Parçalı ve çok bulutlu, saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz’in yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 23°C Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 21°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı

BURDUR °C, 20°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı

MERSİN °C, 22°C Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

ANKARA °C, 15°C Parçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 16°C Parçalı ve çok bulutlu

KONYA °C, 18°C Parçalı ve çok bulutlu

YOZGAT °C, 13°C Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli (40-70 Km/Saat) olarak esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde pus yer yer sis hadisesi görülmesi bekleniyor.

BOLU °C, 16°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı

DÜZCE °C, 21°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı

KASTAMONU °C, 15°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 18°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Rize ve Artvin çevrelerinin sağanak, yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (40-70 Km/Saat) olarak esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus yer yer sis hadisesi görülmesi bekleniyor.

ARTVİN °C, 12°C Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde sağanak, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN °C, 22°C Parçalı ve çok bulutlu

TOKAT °C, 19°C Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON °C, 17°C Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzeyinin yer yer çok bulutlu, Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi bekleniyor.

ERZURUM °C, 5°C Parçalı ve çok bulutlu

HAKKÂRİ °C, 8°C Parçalı ve az bulutlu

MALATYA °C, 13°C Parçalı ve az bulutlu

VAN °C, 11°C Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 14°C Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP °C, 16°C Parçalı ve az bulutlu

MARDİN °C, 12°C Parçalı ve az bulutlu

SİİRT °C, 13°C Parçalı ve az bulutlu

Bugün yurt genelinde hava sıcaklıklarında çok büyük değişiklikler olmayacak. Peki hafta sonu sıcaklıklar nasıl olacak? Gerçekten lapa lapa kar yağışı etkisini gösterecek mi?

AKOM’DAN SON DAKİKA KAR UYARISI

İBB AKOM verilerine göre İstanbul’da hafta sonu soğuk ve yağışlı hava etkisini gösterecek. Vatandaşlar soğuk ve yağışlı hava ile ilgili uyarıldı.

İSTANBUL’A KAR GELİYOR

Rüzgârın Cumartesi günü fırtına (40-60km/s), Pazar günü ilk saatlerden itibaren ise kısa süreli hamlelerle tam fırtına (80-100km/s) şiddetinde eseceği belirtiliyor. Sonrasında 8-10 derecelik ani sıcaklık düşmesi ile birlikte kuvvetli sağanak yağmur geçişleri yaşanması bekleniyor. Yağışların şehrin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülebileceği tahmin ediliyor.

Yaptığı tahminlerle adından söz ettiren CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de sosyal medya hesabından hafta sonu hava durumu ile ilgili son verileri paylaştı. Şen, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Cumartesi günü gelecek sistem ile kuvvetli yağışlar Akdeniz ve Ege bölgesinde Pazar günü Marmara, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde etkili olacak. Bugün ve yarın Marmara ve Batı Karadeniz’de rüzgar kuvvetli. Sıcaklık pazar 10 derece düşecek.

YAĞIŞLAR KAR ŞEKLİNDE

Cumartesi Ege ve Akdeniz bölgesinde kuvvetli yağmur var. Pazar günü Trakya, Düzce, Bursa, Kastamonu, Eskişehir, Ankara da kar, Akşam Sivas, Erzurum, Bayburt hattında kar şeklinde.

“Pazar günü İstanbul dahil Marmara’da kuvvetli yağmur etkili olacak. Sıcaklık İstanbul’da cumartesi 19, Pazar 8 derece.

HANGİ İLÇELERDE LAPA LAPA KAR YAĞACAK?

Pazar günü İstanbul şehir merkezinde kar yok. İstanbul’un dışında yükseklerde karla karışık yağmur ve kar olabilir. Buralar Batıda Çatalca, Silivri’nin yüksekleri Anadolu yakasında Çamlıca tepesi, Yakacık yüksekleri Aydos gibi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.