Kar İstanbul’da 2 gün etkili olacak!

Kar İstanbul’da 2 gün etkili olacak!
Yayınlama: 11.01.2024
A+
A-

Meteoroloji’den 7 il için kuvvetli kar uyarısı geldi. İstanbul’a ne zaman kar yağacak? İstanbul için saat verildi: Kar geliyor! Prof. Dr. Orhan Şen uyardı: İki gün boyunca etkili olacak. İşte son dakika hava durumu uyarıları.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İstanbul çevrelerinde havanın yarın yağmurlu, kuzey kesimleri ile yüksek kesimlerinde kısa süreli karla karışık yağmurlu, perşembe günü ise parçalı çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul, soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Kent genelinde kar yağışı için bu hafta sonu işaret edilmişti. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yeni tahminde bulunarak İstanbul için gün ve saat verdi. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.

Cuma ve cumartesi ise havanın hafif kar yağışlı, diğer günlerde parçalı bulutlu olması öngörülüyor.

İstanbul’da hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalarak, hafta boyunca mevsim normalleri altında seyretmesi bekleniyor.

7 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

MGM; Ağrı, Siirt, Bitlis, Muş ve Van’a sarı kodlu uyarı verirken Hakkari, Siirt, Şırnak, Bitlis, Muş ve Van’a yine turuncu kodlu uyarıda bulundu.

MGM’nin haftalık hava tahmini raporunda ise doğu kesimlerde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde azalarak mevsim normalleri altına, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin edildi.

İstanbul’un batısında ve doğusunda kar yağışı etkili olurken megakentte ise sadece bazı bölgelerde kısa süreli kar yağışı görüldü. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, İstanbul’da kar yağışı için yarını işaret ederek saat verdi.

Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bugün Doğu Anadolu’da ve İç Anadolu’nun doğusunda kar var. Güney Doğu’da yağmur kuvvetli. Diğer bölgelerde yağış yok. Sıcaklıkta değişim yok soğuklar devam ediyor.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Yalova, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Yozgat, Kayseri, NiğdeSivas, Yozgat, Kayseri, ve Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Doğu Akdeniz’in doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Ordu, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların, Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevreleri, Van’ın güneyi ile Hatay’ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.