Kartal Belediyesi komşularını tiyatro ile buluşturuyor

Kartal Belediyesi komşularını tiyatro ile buluşturuyor
Yayınlama: 09.03.2024
A+
A-

Kartal Belediyesi Hürriyet ve Soğanlık Kültür Merkezleri, birbirinden etkileyici iki tiyatro oyununa sahne oldu.

Kartal Belediyesi, Kartallı sanatseverleri birbirinden farklı kültür sanat etkinlikleri ile buluşturmaya devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Mart ayı programı kapsamında iki farklı tiyatro oyunu, Kartallı seyircisi ile buluştu.

“55 Metrekare” Oyunu ile Kartallılar, Evli Çiftin Trajikomik Hikayesine Şahit Oldu

Etkinliklerin ilki, Tarık Şerbetçioğlu’nun kaleme aldığı ve yönettiği, Feriha Eyüboğlu ve İskender Bağcılar’ın başrollerini paylaştığı, ‘55 Metrekare’ adlı tiyatro oyunu oldu. Hürriyet Kültür Merkezi’nde iki perde olarak yaklaşık 1 buçuk saat sahnelenen oyun, izleyenlerden tam not aldı.

Macit ve Ceyda mutluluğu geç de olsa yakalamış yeni evli bir çifttir. Yeni evlerine taşındıkları gün, Ceyda’nın pek geçimli biri olduğu söylenemez. Annesi Bahriye Hanım, Macit’in delidolu, bir o kadar da hayat enerjisi yüksek, amcası Kamuran Bey ve en yakın arkadaşları Gülfem ve Kenan bir araya gelirse her güzel başlayan şey gibi, zamanla içinden çıkılmaz durumlar gelişir. Güldürürken düşündüren oyunda; bu altı insan 55 metrekarede hayatı sorgularken seyirciye de yer yer kahkahalarla güldürüyor ve yer yer hüzünlendiriyor.

“Kim Haklı” Adlı Oyun, Kahkaha Tufanı Estirdi

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Mart ayı programı kapsamında izleyicisi ile buluşan ikinci etkinlik ise “Kim Haklı” adlı tiyatro oyunu oldu.

Murat Güleç’in yazdığı ve Ali İhsan Bozdemir’in yönettiği oyun, Kartal Belediyesi Soğanlık Kültür Merkezi’nde sergilendi.

İki perdeden oluşan ve bir buçuk saat süren oyuna tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi. Birbirlerine olan tahammüllerini yavaş yavaş yitirmeye başlayan çiftin; yakın arkadaşlarının, ayrılıklarını engellemek için ellerinden geleni yapmalarını konu alan oyunda, sanatseverler salonu doldurdu. Kartallı seyirci oyun boyunca kahkahalarına hâkim olamadı. Oyunun sonunda ise sanatçılar, sergiledikleri muhteşem performanstan dolayı dakikalarca ayakta alkışlandı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Şahin, programın sonunda sahneye çıkarak oyunculara Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına çiçek takdim etti ve tüm izleyicilere teşekkür ederek, Kartal Belediyesi’nin, Başkan Gökhan Yüksel’in öncülüğünde sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.