Kartal’da emekçi kadınlar depremzedeler için ördü

Kartallı kadınlar, depremzede kadınlara gönderilmek üzere; battaniye, bere, atkı gibi ürünler dikmeye ve örmeye başladı.

Kartal’da emekçi kadınlar depremzedeler için ördü
Yayınlama: 07.03.2023
A+
A-

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için gönüllülük olarak ile bir araya gelen Kartallı kadınlar, depremzede kadınlara gönderilmek üzere; battaniye, bere, atkı vb. ürünler dikmeye ve örmeye başladılar.

Üretim atölyelerinden önce Uğur Mumcu Kültür Merkezi salonunda 8 Mart kutlaması yapıldı. Kutlamalara Kartal Belediye Başkan Yardımcıları, Oktay Aksu, İmam Aydın, Hüseyin Tozkoparan, Kartal Belediyesi Meclis Başkan Vekili Özlem Bulut, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Yücel, CHP Kartal İlçe Başkanı Süleyman Uzunok, Doğru Parti Kartal İlçe Başkanı Gülay Turna ve ilçe yöneticileri, Kartal Kent Konseyi Başkanı Türkan Kurtulmaz Öztürk, Kartal Gönüllüleri Platformu Başkanı Nevhiz Küçükkahveci, SİDAD Kartal Şube Başkanı Nazife Hüner, Erzincan 24 Derneği Başkanı Cemal Çiçek,  Mahalle Muhtarları, kadın örgütleri ve yardım aktivistleri katılım gösterdi.

Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Müdürü Deniz Karacan’ın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için hazırladığı slayt gösterisi yoğun istek üzerine tam üç kez gösterime sunulurken izleyicilerden büyük alkış aldı.

Kartal Belediye Başkanı İmam Aydın bir konuşma yaparak 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutladı. İmam Aydın, konuşmasında kadınların ekonomik özgürlüğü ve bağımsızlığına vurgu yaptı.

“BU ZORLU GÜNLERDE YÜREKLERİ ISITMAK İÇİN BİRLİKTE ÜRETİYORUZ!”

Etkinliğin konuşmasını Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan yaptı. Karacan, Depremde yitirdiklerimizi ve 1857 New York’ta yitirdiğimiz 129 tekstil işçisini anarak başladığı konuşmasında genç kadınların eğitim ve mesleki olarak daha fazla oranda toplumsal yaşama katılması gerektiğini belirtti.

Deniz Karacan devamında, şiddet, namus, cinayet, taciz, tecavüz kadınların makus kaderi olarak görülmemeli dedi. Karacan. “Kadının yaşamın her alanında erkeklerle eşit yaşam şartlarına sahip olması, Kadına yönelik şiddet vakalarında tolumsal hakların doğru değerlendirilmesi ve İstanbul Sözleşmesi’nden doğan haklarının uygulanması gerekmektedir. İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” diyerek konuşmasını tamamladı.

Salon etkinliğinin ardından fuaye alanına dikiş makineleri ile kurulan atölyede battaniyeler dikilmeye başlandı. Örgü atölyelerinde ise kadınlar bere, atkı vb. ürünler örmeye başladılar.

“Bu Zorlu Günlerde Yürekleri Isıtmak İçin Birlikte Üretiyoruz!” Etkinliği, 7-8-9 Mart 2023 tarihlerinde 10.00-16.00 saatleri arasında Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde devam edecek.

Dikiş dikebilen ve örgü örebilen  ve atölyeler gönüllü olarak katılmak isteyen kadınlar  www.kartal.bel.tr üzerinden başvuruda bulunabilecek.

ETKİNLİKTEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER:

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.