Kartal’ı başı boş köpekler istila etti

Tüm İstanbul’un olduğu gibi Kartal’ın da başıboş hayvan sorunu gün geçtikçe büyümeye devam ediyor.

Kartal’ı başı boş köpekler istila etti
Yayınlama: 19.09.2019
A+
A-

YENİ GAZETE / ÖZEL- Tüm İstanbul’un olduğu gibi Kartal’ın da başıboş hayvan sorunu gün geçtikçe büyümeye devam ediyor.

Özellikle Yakacık, Soğanlık ve Uğur Mumcu gibi mahallelerinde bulunan ormanlık alan ve boş arsalara terk edilen hayvanlar Kartal’da büyük bir sorun olmayı sürdürüyor.

İstanbul’un diğer ilçelerinden de getirilerek Kartal’da boş arazilere terk edilen kedi ve köpek cinsi hayvanların verdiği rahatsızlık Kartal halkını perişan ederken, Ne Büyükşehir Belediyesi ne de Kartal Belediyesi yasal mevzuat gereği gerekli müdaheleyi yapamadığından sorun gün geçtikçe artarak devam ediyor.

Sosyal medya üzerinden belediyelere yapılan şikayetlerin büyük çoğunluğunu da bu konu oluştururken, birşeyler yapılaması gerçekten çok ilginç olarak değerlendiriliyor.

Kartal Çarşı Mahallesi Muhtarı Senem Özdemir de bu konudan muzdarip olanlardan..

Senem Özdemir, Yeni Gazete’ye yaptığı açıklamada kendisine bu konuda sayısız şikayet geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Belediyemiz, sokaklara terk edilen köpeklerle ilgileniyor, aşılarını ve tedavilerini yaptırıyor. Ama gün geçmiyor ki sokağa terk edilen köpek sayısı artmasın. Her geçen gün mahalle halkına bu başı boş köpeklerin saldırısı oluyor. Bu konuda kurumlardan önce evine beslemek için köpek alıp, ancak daha sonra hevesi kaçan insanların dikkatli olması gerekiyor. Bakamadıkları hayvanları mahallemiz sınırları içinde bulunan ormana terk ediyorlar. Hayvanseverler her ne kadar duyarlı olup bu köpekleri doyurmaya kalksa da aç kalan bazıları insanlara özellikle de küçük çocuklara saldırıyorlar. Her geçen gün bir ısırılma vakası ile karşılaşıyoruz.”

ŞİKAYETLER ARTIYOR…

Yaralı ya da hasta hayvanlara anında müdahele edilirken, yemlerinin de verilmesine rağmen, bunların bir barınakta toplanması sağlanamadığından problem bir türlü çözülemiyor.

Özellikle okulların açılmasıyla beraber, köpek saldırılarına maruz kalan minik öğrencilerin duyduğu korkuya, ebeveynlerin kaygıları da eşlik ediyor. Bu tür hayvanların aşılarının yada kısırlaştırılmasının üzerinde önemle durulurken yine de çoğalmalarının önüne bir türlü geçilemiyor.

İşte o şikayetlerden biri:

“Yakacık Çarşı Mahallesi Şimşek Sokak’ta oturan bir öğrenciyim. Sokağımızda bulunan iki başıboş köpek, gelene geçene saldırıyor. Sabahları okula giderken bu köpekler tarafından saldırıya uğradık.. Ayrıca aynı sokakta oturduğumuz bir kadın, markete giderken aynı köpeklerin saldırısı sonucu yaralandı. Yetkililerden bir önlem almasını bekliyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.