Kıdem tazminatına zam!

Kıdem tazminatına zam!
Yayınlama: 15.02.2024
A+
A-

Ocak ayı itibari ile yeni yıl zamları birçok maaş ve ücretlerde kendini gösterdi. Kıdem tazminatındaki artışların ne olacağı bir süredir gündemi meşgul ederken yeni yapılan açıklama ile kıdem tazminatlarındaki artış duyuruldu.

2024 yılı yeni kıdem tazminat ücretleri belli oldu. Bu yıl içerisinde ödenecek olan kıdem tazminat tutarları 20 bin 2 TL olarak belirlendi. Asgari ücret üzerinden, tam olarak 1 yıllık çalışma süresine uygulanacak damga vergisi 152 TL olarak açıklandı. Bununla beraber yalnızca kıdem tazminat ücretlerinde değil çalışanların hangi durumlarda bu hakka sahip olabilecekleri de değişti. Tüm detaylar haberimizin devamında…

Kıdem tazminat tutarları arttırıldı!

Belirli bir süre çalıştıktan sonra işine son verilen ya da emeklilik dolayısıyla işinden ayrılmak durumunda bulunan işçiye, çalıştığı süreye göre, işyerince topluca ödenen para olarak bilinen kıdem tazminatlarında bu yıl miktarları belli oldu. Ne kadar arttırılacağı merakla beklenen kıdem tazminatında yeni yıl ücretleri asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak açıklanmasının ardından 20 bin 2 TL olarak açıklandı. Ancak 20 bin 2 TL’den kesilen 154 TL’lik damga vergisi ile ücret ne olarak 19 bin 855 TL olarak belirtildi.

Kıdem tazminatı hangi durumlarda alınabilir?

Yalnızca işten kovulma durumlarında alınabildiği düşünülen kıdem tazminatı
Maaşınız zamanında yatmamışsa

Fazla mesai ücretlerin geç ya da eksik ödeniyorsa
İşyerinde bir üst kademedeki kişi tarafından baskıya / mobbinge maruz kalıyorsan
Maaşın bir kısmı hesabına, bir kısmı ise (prim adıyla) elden veriliyorsa
Yıllık izin ya da resmi tatiller olmak üzere izin hakların kullandırılmıyorsa
Gibi durumlarda da alınabilmektedir. Bununla beraber sağlık sorunları nedeni ile işten ayrılan kişi de alınan sağlık raporu ile beraber kıdem tazminatını almaya hak kazanmaktadır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.