Kuru fasulye pişirirken gazını alan yöntem ne?

Kuru fasulye pişirirken gazını alan yöntem ne?
Yayınlama: 04.01.2024
A+
A-

Kuru fasulye çok faydalı bir bakliyattır. Çok sevilen ve özellikle pirinç pilavıyla tüketilen kuru fasulye faydasının yanı sıra gaz da yapıyor.

Bu gaz kişilerde sindirim sorunlarını beraberinde getiriyor. Fakat aslında bu gaz probleminden kurtulmak çok kolaymış. Üstelik tencereye ekleyeceğiniz bu baharat sayesinde dağılma da önlenmiş oluyor.

TENCEREYE ÇAY KAŞIĞININ UCUYLA EKLEYİN
Kuru fasulye yemeğinin gaz yapmaması için çay kaşığının ucuyla kimyonu tencereye ekleyin. Kimyon bünyesindeki besin değeri sayesinde kuru fasulyenin gazını alıyor.

AŞÇI NOTU: Kimyon sadece gaz yapmayı önlemiyor aynı zamanda kuru fasulyenin dağılmasını da önlüyor.

TAM ÖLÇÜLÜ KURU FASULYE TARİFİ
Kuru fasulye hazırlamak için gereken malzemeler şöyle:

2,5 su bardağı kuru fasulye

300 gram kuşbaşı et

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1,5 yemek kaşığı tereyağ

1 büyükbaş kuru soğan

Yarım yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

10 su bardağı sıcak su

2 orta boy domates

1 adet yeşil biber

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber

1,5 tatlı kaşığı tuz

Kuru fasulyenin hazırlanışı:

Kuru fasulyeyi geceden ıslatın. Sabah şişen fasulyelerin suyunu süzün ve güzelce yıkayın. Ardından tencereye aktardığınız fasulyelerin üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk suyla doldurun.

mynet.com sitesindeki kuru fasulye tarifine göre haşlanırken üzerinde oluşan köpükleri mutlaka alın. Bu işlem fasulyenin gaz yapmaması için önemli. Daha sonra bazı fasulyelerin yukarı çıktığını göreceksiniz dibe çökmesi için az bir şey daha soğuk su ekleyin.

Daha sonra başka bir tencerede eti sıvı yağ ile kavurun. Suyunu çeken ete soğan ve tereyağı ekleyin. Soğanlar kavrulduktan sonra kıvam alması için yarım yemek kaşığı un ekleyin. Daha sonra ise 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyin. Kokusu çıkan salçanın ardından 2 litre su ekleyin.

Haşlanmış olan fasulyeleri yüzerek yıkadıktan sonra pişen sosa ekleyin ve 15-20 dakika fasulye ile etleri bir arada pişirin. Küçük küçük doğradığınız domates ve biberleri de ekleyin. Baharatları ise 1,5 atlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber ekleyerek 20-25 dakika kontrollü olarak pişirin.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.