‘Medyayı etik kurallar içine çekeceğiz’

Etik Medya Derneği Yönetim Kurulu, Kartal Kaymakamı Abdullah Demir’i makamında ziyaret etti.

‘Medyayı etik kurallar içine çekeceğiz’
Yayınlama: 07.09.2019
A+
A-

Etik Medya Derneği Yönetim Kurulu, Kartal Kaymakamı Abdullah Demir’i makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında açıklamalar yapan Etik Medya Derneği Başkanı Arslan Ariç, “Türk medyasının şu andaki durumu tam anlamıyla içler acısı. Bir tarafta havuz medyası denilen, tamamen hükümetten beslenen bir medya var, diğer tarafta da düzenini tehdit ve şantaj üzerine kurmuş bir medya.. Etik Medya Derneği, olarak mesleğe bir ssaygınlık kazandırmak için harekete geçtik” dedi.

Etik Medya Derneği, Arslan Ariç, Kenan Gülerce, Vural Dağtekin Nergiz Süslü, Yalçın Bel ve İsmail Polat’tan oluşan yönetim kurulu ile Abdullah Demir’i ziyaret ederek medyanın sorunlarını dile getirdiler.

Dernek Başkanı Arsal Ariç, ziyaret sırasında şunları söyledi:

“Bugün medyamızın hali içler acısı. Biz Etik Medya Derneği olarak, öncelikle bölgemizde ardından da İUstanbul ve tüm Türkiye genelinde mesleğe bir saygınlık kazandırmaya çalışacağız. Bugün, bir sabah evinden çıkıp basın savcısına bir dilekçe veren herkes gazete sahibi oluyor. Yetkililerle konuşurak bu duruma bir son vermek, gazete çıkarmak için en azından bir eğitimden geçirilmesini sağlamak için çalışmalar gerçekleştireceğiz. Bu konuda siz kamu yöneticilerinden bizimle hareket etmelerini istiyoruz.”

Kartal Kaymakamı Abdullah Demir de daha önce görev yaptığı ilçelerden örnekler vererek şu konulara değindi:

“Bizler de kamu yöneticileri olarak, mesleğini iyi yapan, bölgemizinin gerçek manada kulağı gözü olacak medya mensupları ile hareket etmek istiyoruz. Bu konuda size elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız. Yapacağınız çalışmalarda Kartal Kaymakamlığı olarak yasal çerçeveler sınırında size katkıda bulanabiliriz. Medyanın gerçek anlamda 4. kuvvet olması, biz yöneticilerin de işine gelir. Çünkü halkla aramızdaki gerçek köprü sizlersiniz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.