Meftun Dallı şehit ve gazi yakınlarıyla buluştu

Maltepe’de 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle şehit ve gazi ailelerimize bir yemek verildi.

Meftun Dallı şehit ve gazi yakınlarıyla buluştu
Yayınlama: 19.03.2019
A+
A-

Maltepe’de 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle şehit ve gazi ailelerimize bir yemek verildi.

Maltepe Kaymakamlığı her yıl geleneksel olarak düzenlediği 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programını Cemil Usta Restorant’da düzenledi. Anma programında, vatanı uğruna şehit ve gazi olanlar kahramanlar için dualar edildi.        

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104.’üncü yıldönümü nedeniyle Maltepe Kaymakamlığı tarafından şehit ve gazi aileleri için organize edilen programa Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı,  AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Salih Akay, Maltepe İlçe Emniyet Müdürü Efkan Korkmaz, AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikçi, CHP Maltepe İlçe Başkanı Savaş Yücel, Cumhur İttifakı MHP Maltepe Belediye Başkan Adayı Ahmet Baykan, Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları Melih Morsünbül ve Jale Yağcı, muhtarlar ile şehit ve gazi yakınları katıldı.

Program, Maltepe Emek Camii imamı Ferhat Kars’ın Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Edilen duaların ardından programın açılış konuşmasını yapan Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı; “Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü münasebetiyle tertip ettiğimiz yemeğimize teşriflerinizden ötürü hepinize teşekkür ediyorum. Kanlarıyla bu toprakları vatan yapan bütün şehitlerimizi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale’de kanlarıyla düşmana orayı mezar eden, ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten bütün kahramanlarımızı minnetle, şükranla yâd ediyorum. Vatan için canını vererek şehit olan tüm Mehmetçiklerimize rahmet diliyorum.” dedi.

ÇANAKKALE’DE YAKILAN AĞITLARI HİÇ UNUTMADIK

Kaymakam Dallı’nın ardından konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ise, ‘Anadolu’da güzel bir söz vardır. Yâri güzel olanın başı dertten kurtulmaz. Bu coğrafya bizim yârimiz, sevdiğimiz, vatanımız, yurdumuz. Bu topraklarda kan ve gözyaşı hiç durmadı. Yine bu topraklarda ağıtlar ve türküler de hiç durmadı.” dedi. Boyraz şöyle devam etti: “Çanakkale’den bahsediyoruz. Çanakkale’de yedi düvelin üzerimize geldiği, kurşunların yağmur taneleri gibi Mehmetçiklerimizin üzerine yağdığında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle ölüme doğru giden 15’likler için Çanakkale’de yakılan ağıtları hiç unutmadık.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.