Mehmet Ali Büklü kabri başında anıldı

Kartal eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Büklü, Soğanlık’taki kabri başında anıldı..

Mehmet Ali Büklü kabri başında anıldı
Yayınlama: 16.12.2021
A+
A-

Kartal eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Büklü, ölümünün 26. yıldönümünde Soğanlık’taki kabri başında sevenleri tarafından anıldı..

Mehmet Ali Büklü’yü anma törenine, ailesi, yakınları Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Belediye Başkan Yardımcıları Adem Uçar, Cengiz Türkmen, Ali Apaydın, Belediye Meclis üyeleri, Basın Yayın Müdürü Hüseyin Güler, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Umut Veli Develi, Tanyeri Derneği Başkanı Vedat Bal ve çok sayıda Kartallı katıldı..

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, anma töreninde merhum Belediye Başkanı Mehmet Ali Büklü için şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’ye halkçı belediyeliğini getiren insanların başında olan Mehmet Ali Büklü başkanımızı bir kez daha saygıyla anıyorum. Sayın Büklü, Türkiye’de ilk kez halk ekmek fabrikasını kuran, ilk kez tanzim satış mağazalarını Kartal halkının hizmetine sunan, ayrıca ilk kez ilçeler arası toplu taşımacılığı başlatan ve yine ilk kez bir kadın otobüs şoförünü görevlendirerek cinsiyet ayırımını kaldıran kişidir. Kartal halkı sayın Büklü’nün hizmetlerini asla unutmayacaktır. Kendisini bir kez daha saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum, tüm sevenlerinin başı sağolsun.”

Anma töreni Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Mehmet Ali Büklü’nnün kabrine karanfiller konulmasıyla son buldu..

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.