Mehmet Büyükekşi’den Süper Kupa ve hakem açıklaması

Mehmet Büyükekşi’den Süper Kupa ve hakem açıklaması
Yayınlama: 17.11.2023
A+
A-

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Süper Kupa maçına ilişkin, “Bu vizyoner bir açılımın ilk adımı. Oraya sadece gelir kaynakları için değil, Türk futbolunun menfaatleri için gidiyoruz. Hedefimiz, Türk futbol takımlarını da dünya vitrinine çıkarıp onların da küresel arenada markalarına, oyuncularına katkı sağlamak.” dedi.

Mehmet Büyükekşi, Sabah gazetesine Süper Kupa, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ve Türkiye’nin İtalya ile ortak düzenleyeceği 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

“LİDER OLARAK GRUPTAN ÇIKMAK İSTİYORUZ”

A Milli Takım’ın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde oynayacağı Galler maçına ilişkin Büyükekşi, “Galler maçında iyi bir netice alıp tarihimizde ilk kez lider olarak gruptan çıkmak istiyoruz. Yönetime geldiğimiz günden beri futbolculara şunu söyledik, hedefimiz sadece 2024 yılında Avrupa Şampiyonası’na katılmak değil. Hedefimiz Almanya’da yapılacak bu şampiyonada başarılı olmak. Almanya, Türkiye’den sonra en çok Türk vatandaşının yaşadığı bir ülke. Evimizde gibi oynayacağımız bu turnuvada ilk önceliğimiz gruplardan çıkmak, ondan sonra da Türk Milleti’ne daha büyük hedeflere koşma konusunda ümit vermek olacak.” dedi.

“YURT DIŞINDA OYNAMA KONUSUNDA RIZALARINI ALDIK”

Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Süper Kupa finaline ilişkin, “Ağustos ayında, iki finalist tarafa da sorarak, bu maçı yurtdışında oynama konusunda rızalarını aldık. Ve muhtelif ülkelerle görüşmeye başladık. Suudi Arabistan; transfer ettiği oyuncular, futbola yapılan yatırım, İtalya ve İspanya başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinin finallerine ev sahipliği yapma stratejileri gereği, hem maddi olarak hem de toplam seyredilebilirlik oranı olarak büyük bir atılım içerisine girdi.” açıklamasında bulundu.

“BU VİZYONER BİR AÇILIMIN İLK ADIMI”

Süper Kupa finaline ilişkin ayrıca Büyükekşi, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl kutlamalarını coşkuyla global arenada da bizlerle birlikte yaşatabilmek amacıyla Süper Kupa’yı, aralık ayında Dünya Kulüpler Şampiyonası’nı; Ocak 2024’te ise İtalya ve İspanya Kral Kupalarını düzenleyecek olan, en cazip teklifi yapan Suudi Arabistan’da düzenleme kararı aldık. Bunu her iki kulübümüzle de istişare ederek yaptık. Bazı sosyal medya kanallarında söylediklerimiz çarpıtılarak fevkalade yanlış bir algı servis edilse de, bu vizyoner bir açılımın ilk adımı. Oraya sadece gelir kaynakları için değil, Türk futbolunun menfaatleri için gidiyoruz. Hedefimiz, Türk futbol takımlarını da dünya vitrinine çıkarıp onların da küresel arenada markalarına, oyuncularına katkı sağlamak.” dedi.

“REFORM NİTELİĞİNDE BİR HAZIRLIK İÇİNDEYİZ”

Hakemlerle ilgili soruya ise Mehmet Büyükekşi şu yanıtı verdi, “Hakemlerimizi eleştirmek ile onları suçlamak, onlara hakaret etmek iki ayrı konu. Özellikle büyük taraftar desteğine sahip olan takımlarımızca her maçtan sonra, resmi ağızdan sarf edilen her cümlenin belli bir sınırı olması gerekir. Hakemler, bu oyunun önemli ve değerli bir paydaşıdır. Delilin varsa o başka mesele. Zan üzerie bu kadar hırpalanmayı hak etmiyorlar. Birkaç hakemin hatasını bütün hakem camiasına yüklemek adil ve doğru değil. Aksamalar var mı? Evet var. Bazı hakemlerimizin yorgunluğunu biz de görüyoruz. Yeni ve yaratıcı yollar denememiz gerektiğini kabul ediyoruz. İşte bu yüzden reform niteliğinde bir hazırlık içindeyiz.”

“ORTAK BİR KOORDİNASYON KURULU OLUŞTURUYORUZ”

İtalya’yla birlikte düzenlenecek 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası içinse Mehmet Büyükekşi, “Bakanlıklarla ilgili görüşmeler yapmak için, 2032 ile ilgili komisyon kurduk. 2026 yılına kadar alınması gereken önemli kararlar var. Ülkemize en iyi hizmeti sunabilmek için bazı kademelerinde de İtalya Futbol Federasyonu ile birlikte çalışarak ilerliyoruz. 2032 Avrupa Şampiyonası için geçtiğimiz haftalarda aldığımız kararla ilgili 5 Bakanlığımızla birlikte ortak bir koordinasyon kurulu oluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.