Mehmet Moğultay Zincirlikuyu’da anıldı

Adalet ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mehmet Moğultay, Kartal Belediyesi’nin düzenlediği tören ile anıldı..

Mehmet Moğultay Zincirlikuyu’da anıldı
Yayınlama: 04.07.2022
A+
A-

Adalet ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mehmet Moğultay, vefatının 5’inci yıldönümünde Zincirlikuyu’daki mezarı başında anıldı.

Anma törenine, Mehmet Moğultay’ın eşi Ayşe Moğultay ve oğlu Ulaş Moğultay’ın yanı sıra, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, Başkan Yardımcıları İmam Aydın ve Oktay Aksu, CHP Kadın Kolları Başkanı Birgül Karababa, ilçe yöneticileri STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“Böyle devlet adamlarının ülkemize hizmet etmesini temenni ediyorum”

Eski bakan ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Moğultay’ı anma töreninde konuşan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, şunları söyledi:

“Bugün eski bakanımızın ölüm yıldönümü, yine kabri başındayız. Başta bir Kartal sevdalısı, onun dışında bir devlet adamı olması sebebiyle Kartallıların ve sevenlerinin gönlünde her zaman yaşayacaktır. Kimin sorunu olsa koşan, derdiyle dertlenen, taraflı tarafsız Kartal’da birçok kişinin derdine koşan, aynı zamanda İstanbul’da ve Türkiye’de de birçok konuyla, birçok sorunla büyük mücadele gösteren, çözümler üreten büyük devlet adamını ben burada saygı ve minnetle anıyorum. Buraya gelen kıymetli ailesine, değerli dostlarına tekrar teşekkür ediyorum. Böyle devlet adamlarının ülkemize hizmet etmesini temenni ediyorum.”

“Örnek bir devlet adamıydı”

Babasının ülkesini için çalışan bir devlet adamı olduğunu söyleyen Ulaş Moğultay, “Babam ömrünü bu millete adamış örnek bir hukukçu ve örnek bir devlet adamıydı. Her zaman önce ülkesini düşünerek çalıştı ve bu ülke için hizmet etti. Mekanı cennet olsun, ışıklar içinde uyusun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından merhum Bakan Mehmet Moğultay ve şehitler için yapılan Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapıldı.

Mehmet Moğultay Kimdir?

CHP eski İstanbul Milletvekili ve bakan Mehmet Moğultay, 1945 yılında Tunceli de doğdu.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 1969-1987 tarihleri arasında serbest avukatlık yaptı. 1987-1999 yılları arasında TBMM 18., 19. ve 20. Dönemleri’nde üç dönem İstanbul Milletvekili seçildi. 1999 Genel Seçimleri’nde TBMM 21. Dönemi’nde, İstanbul’da, CHP’den tekrar liste başı oldu. Sosyaldemokrat Halkçı Parti’de ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde Genel Sekreter Yardımcısı, MYK Üyesi ve Parti Meclisi Üyesi seçilerek bu partilerin üst düzey kademelerinde görev aldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, TBMM Başkanvekili ve TBMM Hesaplarını İnceleme Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. 

1991-1995 yılları arasında 49. ve 50. DYP-SHP Koalisyon Hükûmetleri’nde ve sonrasında CHP ve SHP’nin CHP adı altında birleşmesiyle DYP-CHP Hükûmetlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı görevlerinde bulundu. Az Fransızca bilen Moğultay evli ve üç çocuk babasıydı.

Mehmet Moğultay, ABD’de tedavi gördüğü hastanede 4 Temmuz 2017 günü hayatını kaybetti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.