Melih Gökçek Erdoğan’ı hiç tanımıyor!

AKP’de istifası istenen belediye başkanları ile ilgili gelişmeler gündemi sarsmaya devam ediyor.

Melih Gökçek Erdoğan’ı hiç tanımıyor!
Yayınlama: 21.10.2017
A+
A-

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan kaleme aldığı ‘Sorular ve cevaplarla istifası istenen belediye başkanları olayı’ başlıklı yazısında önemli tespitlerde bulundu. Melih Gökçek’in istifaya direndiğine dair iddialara da açıklık getiren Hakan, “Onunki direniş falan değil ki… Onunki Erdoğan’ı yumuşatma çabası… Fakat Erdoğan’ı hiç tanımıyor. Eğer tanısaydı…” ifadesiyle de dikkat çekiyor.

 

AK Parti’de istifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili güncel gelişmeler kamuoyunda geniş yer bulurken, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan da bugün köşesinde kaleme aldığı ‘Sorular ve cevaplarla istifası istenen belediye başkanları olayı’ başlıklı yazısında merak edilen sorulara yanıt aradı.

İşte Ahmet  Hakan’ın gündemi sarsacak o yazısının ilgili bölümü;

SORU: “Seçimle gelen seçimle gitmelidir” cümlesi, belediye başkanları için de geçerli midir?

CEVAP: Tabii ki geçerlidir. Halkın oyuyla gelen bir belediye başkanı, ancak halkın oyuyla gönderilir.

*

SORU: Erdoğan “Belediye başkanları bağımsız seçimle gelmiyor, onları parti gösteriyor” dedi. Buna ne diyorsun?

CEVAP: Kesinlikle katılmıyorum. Tayyip Erdoğan İstanbul’a bağımsız seçimle başkan olmuştu. Partisinin onu aday göstermiş olması, yapılan seçimin bağımsız seçim olmadığı anlamına gelmez.

*

SORU: İstanbul, Düzce, Niğde belediye başkanları istifa ettiler. Bu konuda ne diyorsun?

CEVAP: Üçü de “Kendi isteğimizle istifa ettik” dedi. Kendisine yönelik baskıdan söz etmeyen, edemeyen bu belediye başkanları için “Zorla istifa ettirildiler” diyemem. Adam önce “Bana baskı var” diyecek… Bunu demekten bile aciz adamın nesine sahip çıkalım.

*

SORU: Melih Gökçek’in direnişi hakkında ne diyorsun?

CEVAP: Onunki direniş falan değil ki… Onunki Erdoğan’ı yumuşatma çabası… Fakat Erdoğan’ı hiç tanımıyor. Eğer tanısaydı… Bu yumuşatma çabasının Erdoğan’ı daha da sinirlendirdiğini fark ederdi… Melih Gökçek yumuşatma çabasını sürdürdükçe kendi geleceğini de karartıyor. Gökçek böyle yapmaya devam ederse gelecekte AK Parti’de yeri falan olmayacak.

 AK Parti için gündemi sarsacak iddia: Belediye başkanlarından sonra sıra bürokraside
*

SORU: Bursa?

CEVAP: Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin durumu biraz daha farklı… Direnişe geçmiş gibi görünüyor. İstifa etmeme kararı almış gibi… Telkinlere kapalı.

*

SORU: Balıkesir?

CEVAP: Delidolu bir adam Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur… Hali vakti yerinde bir adam… Açık konuşmayı seviyor… Ne tam direnişe geçmiş gibi, ne de Erdoğan’ı yumuşatma gayreti içinde… İkisinin arası bir yerde… Kolay bırakıp gitmeyecek gibi…

*

SORU: Erdoğan’ın belediye başkanlarını istifa ettirme stratejisinin temel amacı  

nedir?

CEVAP: Üç amacı var Erdoğan’ın: BİR: Partide yenilenme havası estirmek. İKİ: Yıprandığını düşündüğü isimlerin dışında isimlerle yerel seçime girmek…
ÜÇ: 2019’da yapılacak başkanlık seçimini garantiye almak.

*

SORU: Belediye başkanlarının istifası ya da istifa ettirilmeye çalışılması, siyaseti nasıl etkiler?

CEVAP: Erdoğan bu zamana kadar çok risk aldı. Ama aldığı risklerin hiçbiri, belediye başkanlarının istifası olayındaki kadar büyük bir risk değildi. Bu zamana kadar aldığı risklerden alnının akıyla çıkan Erdoğan, bu son riskten nasıl çıkacak? Başarıyla mı, başarısızlıkla mı? Ben başarının çok kolay olmadığını düşünenlerdenim. Ama “Erdoğan’ın bir bildiği vardır herhalde” demeyi de ihmal etmiyorum.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.