Meteoroloji gün vererek uyardı; Kış geri dönüyor!

Türkiye, perşembe gününden itibaren yeni bir serin ve yağışlı hava sisteminin etkisi altına girecek.

Meteoroloji gün vererek uyardı; Kış geri dönüyor!
Yayınlama: 17.05.2022
A+
A-

Türkiye, perşembe gününden itibaren yeni bir serin ve yağışlı hava sisteminin etkisi altına girecek, sıcaklık batı bölgelerden başlayarak düşecek.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği, perşembe gününden itibaren batı bölgeler başta olmak üzere tüm yurtta hissedilir derecede azalacağı ve mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor.
 

Bugün yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara`nın güneyi ve Trakya`nın kuzeybatısı, İç Ege, Batı Akdeniz`in iç kesimleri, İç Anadolu`nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Bolu ve Ordu çevreleri, Doğu Anadolu`nun doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

17 MAYIS SALI

Salı günü Akdeniz Bölgesi`nin iç kesimleri, İç Anadolu`nun güneyi ile Doğu Anadolu`nun doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyredecek.

18 MAYIS ÇARŞAMBA

Çarşamba günü Marmara, Ege`nin kuzeyi, Batı Karadeniz`in kıyı kesimleri ile Doğu Anadolu`nun doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Kalan yerlerde parçalı ve çok bulutlu hava görülecek.

19 MAYIS PERŞEMBE

Perşembe günü mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkları hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düşecek.

İç Anadolu ve Doğu Anadolu`nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu`da parçalı bulutlu hava hakim olurken, kalan kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağnak yağış etkili olacak.

En yüksek sıcaklık değerleri Ankara`da 24, İzmir`de 18, Diyarbakır`da 28, Samsun`da 17, İstanbul`da 16 derece civarı olacak.

20 MAYIS CUMA

Cuma günü Doğu Anadolu`nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu dışında kalan kesimlerin tamamında yağış görülecek.

Yağışlar genellikle yağmur, Doğu Anadolu`nun batısı ile İç Anadolu`nun doğusundaki yüksek kesimlerde karla karışık yağmur Akdeniz Bölgesinde gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.

Günün en yüksek sıcaklığı Ankara`da 15, Erzurum`da 19, Antalya`da 21, İstanbul, Samsun ve İzmir`de 16 derece olacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.