Meteoroloji’den 25 il için uyarı!

Meteoroloji’den 25 il için uyarı!
Yayınlama: 16.01.2024
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 Ocak tarihine dair hava durumu tahmin raporunu paylaştı. 25 şehir için sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapıldı.

En güncel değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu’nun güneydoğu bölgesi dışındaki diğer bölgelerde yağışlı bir hava beklenmektedir. Bu yağışların, Batı ve Doğu Karadeniz’in yüksek kesimleri, Toros Dağları, ve Doğu Anadolu’da kar şeklinde gerçekleşmesi öngörülüyor.

Hangi bölgelerde yağış olacak?

Yağışlar, Antalya’nın doğusu, Kaş, Finike ve Demre ilçeleri, Mersin’in batı ilçeleri, İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ve Balıkesir’in batı ilçelerinde yoğun olacak, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Çanakkale’nin güneyi ve zamanla Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Antalya merkez, Adana’nın doğusu, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli yağışlarla kendini gösterecektir. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde pus ve yer yer sis oluşabilir.

Özellikle, yağışların etkili olacağı Antalya’nın doğusu, Kaş, Finike ve Demre ilçeleri, Mersin’in batı ilçeleri, İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ve Balıkesir’in batı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, Çanakkale’nin güneyi ve zamanla Batı Karadeniz (Sinop hariç), Balıkesir, Bursa, Bilecik, Antalya merkez, Adana’nın doğusu, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli yağışlar beklendiğinden dolayı, olası olumsuzluklara (ulaşım aksamaları, su baskınları vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir.

Kuvvetli rüzgara dikkat!

Rüzgar, özellikle Trabzon, Rize, Giresun, Ordu ve Samsun çevreleri ile zaman içinde Sinop’un iç kesimleri, Çorum, Amasya, Tokat, Kastamonu, Bolu ve Karabük çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/saat, yüksekleri 90 km/saat) şeklinde esmesi beklenmektedir. Bu durum, ulaşımda aksamalara, çatı uçmalarına, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini göstermektedir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.