Meteoroloji’den soğuk uyarısı! Kar mı geliyor?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna ilişkin son verilerini paylaştı. Verilere göre Karadeniz’in kıyı illerinin yüksek kesimlerinde sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Meteoroloji’den soğuk uyarısı! Kar mı geliyor?
Yayınlama: 09.11.2023
Düzenleme: 09.11.2023 10:23
A+
A-

Meteoroloji tarafından bildirilen haftalık hava durumu tahminlerinde Kuzey Doğu’da yer yer çok bulutlu geçmesi tahmin ediliyor. Öte yandan Doğu Karadeniz kıyı illerinin yüksek kesimlerinde sağanak yağış öngörülürken, batı, iç ve Doğu kesimlerde yer yer sis bekleniyor. Veriler, perşembe günü batıdan soğuk hava dalgasının geleceğine işaret ederken, İstanbul ve kuzey kesimlerde ise kuvvetli yağış bekleniyor. Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’de etkisini göstermesi beklenen yağışların cuma gününe kadar sürecek.

“Perşembe gününden itibaren Türkiye yağışlı havanın etkisine girecek”
Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, güncel meteoroloji verileri hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Perşembe bütün gününden itibaren Türkiye yağışlıların etkisine girecek. Marmara’da Perşembe pazar yağış var. Önümüzdeki haftada yağışlar bölgesel olarak devam edecek.” Orhan Şen, yağışla birlikte önümüzdeki hafta sıcaklıkların da ciddi oranda düşeceğini ifade ederek, 15 Kasım gibi Anadolu’ya kar yağışı görülebileceği tahmininde bulundu.

İstanbul barajlarındaki su seviyesine dikkat çeken Şen, konuşmasına şunları da ekledi:

“Köprüden önce son çıktıktan sonra iyi bir yol takip etmek gerek. Biz yayın yaparken Eylül, Ekin, Kasım’da yağışlar çok azalacak demiştik. Buna karşın savunma şuydu ‘hiçbir zaman sıfır yaş olmaz. Yağışlar olacak’ yağmadı işte ne oldu? Bu duruma düştük. Bilime güvenip birtakım tedbirlerin alınması gerekliydi.”

“İstanbul’un içme suyu ihtiyacını karşılayan barajların su seviyesi yüzde 17 seviyesine geriledi”
İstanbul’daki barajların doluluk seviyesinin gerilemiş olduğuna vurgu yapan Orhan Şen, geçtiğimiz haftaki yağışların da barajlardaki su seviyesini yükseltmediğini ifade etti.

Şen, sözlerini Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek’in sözleriyle şöyle noktaladı: “Önümüzdeki dönemde İstanbul’da yağışlı havanın oluşacağını ancak barajların doluluk oranına çok etkisi olmayacağını söyledi. İstanbul için özellikle şu tasarrufunun ivedi bir şekilde uygulanması gerekiyor. Hatta bunun en önemli uygulama metodu da zaten su kesintilerinin olması.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.