Motokuryelerle ilgili yeni düzenleme geliyor

Motokuryelerle ilgili yeni düzenleme geliyor
Yayınlama: 08.12.2023
A+
A-

Hızla çoğalan kuryelerle ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni bir düzenleme önümüzdeki günlerde hayata geçecek. Taslağa göre, kuryelerin ürünler için belirli bir teslim süresi taahhüdüne son verilecek.

Kuryelik mesleğinin hızla büyümesi ve trafiğe etkisiyle ilgili olarak, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yeni bir düzenleme taslağı hazırlandı. NTV’nin haberine göre, taslağın en önemli detaylarından biri, “30 dakikada kapıda” gibi belirli gönderim sürelerine ilişkin kısıtlamalardır. Kuryeler, teslim aldıkları gönderi için belirli bir taşıma taahhüdünde bulunamayacaklar ve alıcılara makul bir sürede ulaştırmakla yükümlü olacaklar.

‘Kurye’ ibaresi bulunmak zorunda

Ayrıca, taslak kapsamında kurye araçlarıyla ilgili önemli değişiklikler öngörülüyor. Motosikletlerin 10 yaşından, otomobillerin ise 20 yaşından büyük olamayacağı belirtildi. Reflektif yeleklerde ise “Kurye” ibaresinin bulunması zorunlu hale getirildi.

Taslakta yer alan diğer bir önemli madde ise, yetki belgesi sahiplerinin çalıştırdıkları kuryelere koruyucu ekipman temin etme yükümlülüğü. Bu düzenleme, kuryelerin güvenliği ve hizmet kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.