Naci Görür kimdir? Naci Görür haberleri

Naci Görür kimdir? Naci Görür haberleri
Yayınlama: 08.12.2023
A+
A-

Türkiye’de meydana gelen depremlerin ardından yaptığı açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Türk jeolog, deprem bilimci ve akademisyen Naci Görür kimdir haberlerini sizler için derledik…

Naci Görür Kimdir?

Naci Görür 9 Eylül 1947 yılında Elazığ’da dünyaya gelmiştir. Mesleği Jeolog, deprem bilimci ve akademisyen olan Görür, Hatime Görür ve Ahmet Görür çiftinin 3 çocuğundan bir tanesidir. Güllü Görür adında ablası Mustafa Görür adında erkek kardeşi vardır. Annesi Hatime görür ev hanımı babası Ahmet Görür ise marangozdur. Babası Ahmet Görür,  Naci Görür 4 yaşındayken vefat etmiştir. 1973 yılında evlendiği eşi Ayşen Akyıldız’dan 2 çocuğu vardır .

Naci Görür eğitim 

Naci Görür İlkokulu Altınova İlkokulu’nda, Ortaokulu Atatürk Ortaokulu’nda , liseyi Elazığ Lisesi’nde okumuş ve 1966 yılında bitirmiştir. 1966 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nü kazanmış, eğitimine kazandığı Öğretim Üyesi aday adayı bursu ile devam etmiş buradan 1971 yılında mezun olmuştur. 1973 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın vermiş olduğu burs ile İngiltere’ye okumak için giden Görür ; Londra Üniversitesi İmperial College Royal  School Of Mines’da sedimantoloji üzerine doktorasını yapmıştır. 1978 yılında Türkiye’ye geri dönen Görür İstanbul Teknik Üniversitesi’nde çalışmaya başlamış ,ardından 1983 yılında doçentlik yapmış 1989 yılında ise profesör olmuştur. şu anda ise Bilim Akademisi asli üyesidir.

Sedimantoloji ve Deniz Jeolojisi konularında uzman isim olan Görür; 1997-2000 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’nin Dekanlığını yapmıştır.

Naci Görür’ün aldığı ödüller nelerdir?

1983: TÜBİTAK Teşvik Ödülü

2004: NATO Bilim Ödülü

Naci Görür’ün yazdığı kitaplar nelerdir?

Çocuklar İçin Deprem

Türkiye’de Deprem

Fay’a Seyahat

İstanbul’un Deprem Gerçeği

Marmara Denizinde Deprem Potansiyeli

Kanal İstanbul

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.