Neriman Özbulut ve ekibinden süper projeler

Kartal Soğanlık Orta Mahalle Muhtar Adayı Neriman Özbulut, birbirinden öemli projelerini açıkladı.

Neriman Özbulut ve ekibinden süper projeler
Yayınlama: 21.02.2019
A+
A-

Kartal Soğanlık Orta Mahalle Muhtar Adayı Neriman Özbulut, birbirinden öemli projelerini açıkladı.

Orta Mahalle Muhtar adayı Neriman Özbulut ve azaları Yeni Gazete’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.. 

Neriman Özbulut, doğma büyüme Soğanlıklı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Doğduğum günden beri Orta Mahalle’de yaşıyorum. Soğanlık’ın eski belediye başkanı Necdet Şinikaroğlu’nun yeğeniyim.Bu yüzden siyaset bizim evin vazgeçilmezidir. Kartal Lisesi mezunuyum, Salih Nafiz İlköğretim Okulu’nda memuriyet ve Okul Aile Birliği Başkanlığı yaptım. Kartal Belediyesi’nden emekli oldum. Dört kızım var. 

Orta Mahalle’nin sorunlarını iyi biliyorum. Hepsi birbirinden değerli azalarım var. Orta Mahalle’nin sorunlarını hep birlikte çözeceğiz. Mahallenin sorunlarını iyi biliyorum, çözüm odaklı bir yapı oluşturacağız. En büyük projemiz mahelle halkı arasında birlik beraberlik ve kardeşliği pekiştirmek olacak.

PROJELER

Geri Dönüşüm Projesi:  

Mahallede her sokakta 7 kişilik komisyon kurarak tüm halkımızın sorunlarını öğreneceğiz. Geri dönüşüm projesi ile atıkları bir merkezde toplayarak ülke ekonomisine kazandıracağız. Ardından buradan gelecek parayı, sokaklarda kurduğumuz komisyon aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine bölüştüreceğiz.

Kadınlara yönelik üretim merkezi:

Mahalemizde bulunan kadınların evde ürettikleri ürünleri bir merkezde toplayıp satarak bütçelerine katkı sağlayacağız.
Sokak kermesleri düzenleyerek halkımızı, mahalleli kadınların ürettiği ürünler ile buluşturacağız. 
Yaklaşık 6 ayda bir mahalle içerisinde bir yemek yarışması düzenleyerek, becerikli hanım kardeşlerimizi ödüllendireceğiz.. 

Sokaklara anons sistemi:

Mahellenin ana arterlerine megafonlar yerleştirerek, mahalleyi ilgilendiren duyuruları tüm halkımıza ulaştıracağız. Böylece ikimin kederi var, kimin sevinci var kimin neye ihtiyacı var hep birlikte değerlendireceğiz. Derdi olanlara derman, sevinci olanların neşesine ortak olacağız.

Neriman Özbulut, geri kalan projelerini ise azaların dillendirmesini istedi.

Orta Mahalle Muhtar Aza adayı güvenlik ve starteji uzmanı Tokay Kemer ise şunları söyledi:

“Biz hiç bir siyasi partinin uzantısı gibi davranmadan sadece mahalle halkına yönelik siyaset yapacağız. Kimin neye ihtiyacı varsa yardımına koşacağız. Din dil ırk ayırımı yapmadan tüm mahalle halkını kucaklayacağız.. 

Tüketim Kooparatifi:

Mahalle Muhtar adayımız Neriman Özbulut’un açıkladığı projelere ek olarak Mahallede bir tüketim kooparatifi kurarak, marka ve patent alacağız. Bu kooparatif araçcılığıyla ürttiğimiz ürünleri,veya daha ucuza mal edeceğimiz ürünleri önce mahalle halkına sonra da tüm Türkiye’ye satarak, komşularımızın bütçelerine hatırı sayılır bir gelir katkısı sunacağız. 

Bu yolla büyük marketlerin ve market zincirlerine rakip olacağız. 

Uyuşturucu ile mücadele:

Malesef günümüzde uyuşturucu kullanma yaşı ilkokul çağına kadar inmiştir. Mahallede bulunan okul yöneticileri ve emniyetle işbirliği yaparak uyuşturucuyla kararlı bir mücadele gerçekleştireceğiz. 
Aileler ve çocukların katılacağı seminerler düzenleyerek uyuşturucunun yanı sıra kötü alışkanlıkların zararlarını anlatacağız. bilinçli, sağlıklı bir toplum yaratmak için mücadele edeceğiz.”

AZA REMZİ AKYEL

Orta Mahalle Muhtar adayı Neriman Özbulut’un azalarından Remzi Akyel ise şunları söyledi:

“KOSGEB ve benzeri kuruluşlar ile hareket ederek kurslar açıp, mahallemizde girişimcilik ruhunu geliştireceğiz. Herkesi iş aş sahibi yapacak projelere destek sağlayacağız. Patent ve marka almak için gerekli müracatları yapacağız. 
Mahalleliye rağmen değil, mahalleli ile hareket edeceğiz. Kültür etkinliklerine hız verip, tüm mahalle halkının katılacağı etkinlikler düzenleyeceğiz. Eski piknik kültürünü mahellimize yeniden yaşatacağız. 

Gençlerimizi hedef sahibi yaparak, gelecek endişelerini ortadan kaldıracağız. Ekonomik yönden gelişmeleri için STK’larla birlikte hareket edeceğiz..

AZA AYSEL ÖZGÜLLÜ

Mahalle halkının sürekli birlikte hareket etmesi için kültürel etkinlikler düzenleyeceğiz. Çevre il ve ilçelere kültür gezileri düzenleyeceğiz. 

AZA ARZU DİŞLİ:

Neriman Özbulut’un azalarından Arzu Dişli ise şunları söyledi:

Mahalle halkının spor yapacağı alanlar oluşturacağız. çoluk çocuk hep birlikte vakit geçireceğimiz spor sahaları ve parklar yaptıracağız. 

Mahalemizin en büyük sorunlarından biri olan açık oto pazarının buradan kalkması için imza kampanyası düzenleyeceğiz. Ayrıca açık pazarın sokak aralarına taşmasına engel olacağız. Otopark sorununun önüne geçeceğiz..

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.