Ocakta leke bırakmayan temizlik sırrı

Ocakta leke bırakmayan temizlik sırrı
Yayınlama: 19.01.2024
A+
A-

Kararmış ve leke bağlamış ocak gözlerini parıl parıl yapmanın temizlik sırrı var.

Uzun süreli kullanıma bağlı olarak ocak gözleri kirlenebiliyor. Yağ, süt ya da çeşitli nedenlerden dolayı ocak gözleri yoğun kirler bağlıyor. Bu kirler ev hanımlarının da belalısı oluyor.

Yağ bağlamış ocak gözlerini temizlemek zahmetli görünse de aslında pratik yöntemleri de mevcut. En bilindik yöntem ise karbonatlı temizliktir.

KARBONATI BÖYLE KULLANINCA TERTEMİZ YAPIYOR

yeniakit.com.tr sitesinde kirli ocak gözlerini temizlemek için karbonat ve sıcak suyun önemine dikkat çekildi. Ocak gözleri kirliyle sıcak suyun içerisinde bekletin ve kirlerin yumuşamasını sağlayın. Ardından da deterjan ile ovalayarak durulayın ve tertemiz olsunlar.

Cam ocağın yüzeyine bol miktarda karbonat serpin. Daha sonra ocağın üzerini sıcak suyla ıslattığınız bez ya da havlu ile kapatın ve bu şekilde yaklaşık yarım saat beklemeye bırakın. Böylece inatçı kirlerin yumuşamasını sağlayacak temizliği kolaylaştıracaksınız.

Sabunu rendeleyin ve derin bir kabın içerisine koyun. Ardından kaynayan sıcak suyu sabunun üzerine döküp ocak gözlerini de içerisine atın. 1 gece beklettikten sonra durulayıp, çamaşır suyu döküp telle sert bir şekilde telle ovun. Duruladıktan sonra kurulayarak yerine yerleştirebilirsiniz.

DOĞAL YÖNTEMLERİ DENEYİN

Sirke, karbonat veya limon gibi doğal temizlik malzemelerini kullanabilirsiniz. Sirke özellikle lekeleri çıkarmada etkili olabilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.