Panik değil ilk yardım kurtarır

Panik değil ilk yardım kurtarır
Yayınlama: 06.05.2024
Düzenleme: 07.05.2024 14:28
A+
A-

Kartal Belediyesi’nden Trafik ve İlk Yardım Haftası’nda Anlamlı Seminer

Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanan Trafik ve İlk Yardım Haftası kapsamında bir seminer düzenledi. Trafik kurallarına dikkat çekmek ve ilk yardımın önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlenen ‘Panik Değil, İlk Yardım Kurtarır’ konulu seminere katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Kartal Belediyesi Yalı –Yunus- Topselvi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminerde, günlük hayatta olası kaza ve yaralanmalara karşı temel ilk yardım adımları uygulamalı ve kapsamlı bir şekilde anlatıldı. Kartal Belediyesi İlk Yardım Eğitim Merkezi eğitmeni tarafından verilen seminere vatandaşların yanı sıra çocuklarda ilgi gösterdi.

İlk Yardımı Herkes Öğrenmeli
Günlük hayatta karşılaşılabilecek kaza ve yaralanmalara nasıl müdahale edilebileceğini anlatan Kartal Belediyesi İlk Yardım Eğitim Merkezi Eğitmeni Sevil Hellaç, sahneye aldığı sağlık personeli üzerinde Heimlich manevrası, kaza anında kazazedeye yapılacak ilk müdahale gibi birçok konuyu 

uygulamalı olarak gösterdi. Çocukların karşılaşabileceği kazalarda annelerin bilmesi gereken müdahaleleri de katılımcılar arasındaki annelere uygulamalı ve detaylı olarak anlattı. Hellaç, “İlk yardım bilmeyen insan ufak bir kaza anında kendisine dahi yardımcı olamaz. Bu yüzden herkes ilk yardım sertifikası alabileceği eğitimlere katılmalı. Bugün gerçekleştirdiğimiz gibi, çevrelerinde yapılan ilk yardım seminerlerine de katılarak kendilerine ve çocuklarına kaza anında ilk müdahaleyi nasıl yapacaklarını öğrenebilirler.” diye konuştu.

Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Sevin Köker’in de katılımcılara eşlik ettiği seminer soru-cevap eşliğinde devam etti. Seminerin sonundaKartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından katılımcılara ilk yardım kitleri hediye edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.