Rafael Nadal kortta servet kazandı

Rafael Nadal’ın, kariyeri boyunca elde ettiği şampiyonluklar ve sponsorluk gelirleriyle 500 milyon dolar gelir elde ettiği belirtiliyor.

Rafael Nadal kortta servet kazandı
Yayınlama: 22.06.2022
A+
A-

Casper Ruud’u 3-0 yenerek Fransa Açık’ta 14’üncü, toplamda da 22. Grand Slam şampiyonluğunu elde eden Rafael Nadal’ın, kariyeri boyunca elde ettiği şampiyonluklar ve sponsorluk gelirleriyle 500 milyon dolar gelir elde ettiği belirtiliyor.

Servet izleme sitesi Celebrity Net Worth’e göre, Rafael Nadal’ın finansal kazancı, kortlardaki şakpiyonluklardan elde ettiği para ödüllerinden çok sponsorluk anlaşmalarından ve ortaklıklarından geliyor. En son Fransa Açık zaferinden önce, tenis kariyeri kazancı 128 milyon dolar civarında olan Nadal, Fransa Açık’taki zafetiyle 2.5 milyon dolar daha kazandı.

DJOKOVİÇ 156 MİLYON DOLAR

Bu rakamlar onu teniste en çok kazanan ikinci oyuncu yaptı. Sadece korttaki zaferler karşılığı alınan ikramiyelere bakıldığında ilk sırada 156 milyon 543 bin dolarla Novak Djokovic var. Onu  da 130 milyon 594 bin dolarlık kort geliriyle Roger Federer takip ediyor.

500 BİN DOLARLIK SAATLE KORTTA

Nadal’ın gelirinin önemli bir kısmı ise sponsorluk anlaşmalarından kaynaklanıyor. Nadal, Kia Motors, Emporio Armani ve Nike dahil olmak üzere birçok tanıdık markayla anlaşmalara sahip. Ayrıca kendi ülkesinde atıştırmalık markası Quely gibi daha küçük şirketlere de adını kullanma izni verdi. Ardından, 2010 yılında ünlü saat firması Richard Mille ile işbirliği yaptığı ve kendisinin yaklaşık 525 bin dolar değerinde olduğu bildirilen Richard Mille RM027 Tourbillon marka lüks bir saati var.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.