Sakarya’daki patlamada ölü sayısı artıyor

Sakarya’da havai fişek fabrikasında şiddetli patlama! Peş peşe açıklamalar…

Sakarya’daki patlamada ölü sayısı artıyor
Yayınlama: 03.07.2020
A+
A-

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Hendek Yukarıçalıca mevkisindeki bir havai fişek fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu. Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı. Bölgeye, çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

BAKAN KOCA ACI HABERİ VERDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, havai fişek patlamasında 2 kişinin hayatını kaybettiği, 73 kişinin de yaralandığını bildirdi. Bakan Koca, ‘Sakarya Hendek’te, şehrin uzağındaki havai fişek fabrikasında bir patlama oldu. Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla süreci yakından takip etmek için birazdan olay yerinde olacağız. 85 ambulans, 2 helikopter ambulans, 11 UMKE ekibimiz olay yerinde. 2 can kaybımız, 73 yaralımız var’ dedi.

SAKARYA VALİSİ SON DURUMU PAYLAŞTI

Sakarya Valisi Çetin Oktay Yıldırım 56 yaralının hastaneye sevk edildiğini bildirdi. Yıldırım, “Hendek ilçemizde bir fabrikada meydana gelen patlama ile ilgili bütün ekiplerimizin arama, kurtarma ve olaya müdahale çalışmaları yoğun şekilde devam etmektedir. Şu ana kadar intikal eden herhangi bir can kaybı yoktur. 56 yaralımız hastanelere sevk edilmiştir” dedi.

AFAD’DAN RADYASYON İDDİALARINA YANIT

Radyasyon iddiaları üzerine AFAD’dan son dakika açıklaması geldi. AFAD’dan yapılan açıklamada, ‘Sakarya Hendek’te bulunan havai fişek fabrikasında 11.15 sularında meydana gelen kaza endüstriyel bir kaza olup, yetkililerden alınan bilgiye göre söz konusu fabrikada herhangi bir radyasyon kaynağı bulunmamaktadır.Ekiplerimiz tarafından ölçümler sürekli yapılmakta ve konu takip edilmektedir’ denildi.

BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sakarya-Hendek’te meydana gelen havai fişek fabrikasında yaşanan patlamanın ardından bölgeye 1 uçak, 2 helikopter ve 15 arazöz gönderdiklerini bildirdi.

Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Sakarya’da havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sebebiyle Orman Genel Müdürlüğümüze bağlı 1 uçak, 2 helikopter ve 15 arazözü takviye olarak bölgeye gönderdik. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Sakarya’ya büyük geçmiş olsun. Yaralılara acil şifalar diliyorum.” ifadesini kullandı.

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli CNN Türk’te patlamaya ilişkin son dakika bilgileri paylaştı. Yangın söndürme uçak ve helikopterlerinin yolda olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz bilgi olmadığını söyledi. 110 ton kadar mühimmatın olduğunu söyleyen Bakan Pakdemirli, ‘Yağış beklediğimiz için bir endişe yok’ dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.