Sel Karadeniz’i fena vurdu; dereler şelale oldu

Doğu Karadeniz bölgesinde başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor.

Sel Karadeniz’i fena vurdu; dereler şelale oldu
Yayınlama: 05.10.2018
A+
A-

Doğu Karadeniz bölgesinde başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Trabzon’da caddeler göle döndü, rögarlar tıkandı, Rize’de ise deniz üzerinde oluşan hortum korkuttu.

Öte yandan Meteoroloji, yağışların Trabzon’un doğu kesimleri, Rize çevreleri ile Artvin’in kuzey kesimlerinde kuvvetli olmasının beklendiğini duyurarak sel ve ani su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı.

Doğu Karadeniz’de Meteoroloji’nin şiddetli sağanak yağış uyarısı gerçekleşti. Trabzon ve Rize’de başlayan şiddetli sağanak hayatı olumsuz etkiliyor. Trabzon’da caddeler göle döndü, rögarlar taştı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar saçakların altına saklanarak yağmurdan korunmaya çalıştı. Kimi vatandaşlar ıslanmamak için koşarak bina altlarına girmeye çalıştı.

Rize’de ise deniz üzerinde hortum oluştu. Fındıklı ilçesinde sahilden yaklaşık 2 mil açıkta oluşan hortum, kıyıdan izlendi.

METEOROLOJİ’DEN BİR UYARI DAHA

Yapılan son değerlendirmelere göre, Orta ve Doğu Karadeniz Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Trabzon’un doğu kesimleri, Rize çevreleri ile Artvin’in kuzey kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.