Şerdil Dara Odabaşı’nın adaylığı düştü mü?

CHP’nin Kadıköy adayı Şerdil Dara Odabaşı’nın adaylığının hukuken düştüğü iddia edildi..

Şerdil Dara Odabaşı’nın adaylığı düştü mü?
Yayınlama: 01.02.2019
A+
A-

Hürriyet yazar Yalçın Bayer CHP’nin Kadıköy adayı Şerdil Dara Odabaşı’nın adaylığının hukuken düştüğünü yazdı. Odabaşı, Parti Meclisi (PM) toplantısında 29 ret oyuna karşı 30 kabul oyu almıştı. Teamüllere göre PM’de bir ismin aday kabul edilebilmesi için salt çoğunluğu yani 31 oy alması gerekiyor.

Yalçın Bayer, gündeme bomba gibi düşecek bir iddia attı. Bayer’in Hürriyet’teki köşesinde yer alan iddiasına göre CHP’nin Kadıköy adayı Odabaşı’nın belediye başkanlık adaylığı meşruiyetini kaybetti.

İşte Yalçın Bayer’in yazısından o kısım;

KADIKÖY’DE YENİ İSİM

“CHP’de geçen haftaki PM toplantısında, üyelerden biri “Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Bey’in yolsuzluğu yok. Sayın Genel Başkan, siz neden istemiyorsunuz kendisini” dediğinde Kılıçdaroğlu “Aykurt konusu benim için kapanmıştır. Çünkü hiçbir dediğimi yapmadı” diyor. PM’ye sunulan “10 Aralıkçı” ekipten Kadıköy için önerilen Av. Şerdil Dara Odabaşı’nın da oylama sonucunda adaylığı hukuken düştü. (Sabih Kanadoğlu’nun yorumuyla) Şu an geriye tek güçlü aday, 15 yıl Kadıköy’de başkan yardımcılığı yapan işadamı Mustafa Demircan kaldı. Kadıköy’ün, Şişli’nin seçmen profilinin çoğu aydınlardan oluşuyor: Caddebostan, Suadiye ile Maçka ve Teşvikiye’de nasıl bir aday profili tespiti gerektiği düşünülmüyor.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.