SGK’dan emeklilere müjde!

SGK’dan emeklilere müjde!
Yayınlama: 20.12.2023
A+
A-

SGK’den emeklilere müjde geliyor! SGK, emeklilere ilişkin yeni bir uygulamayla kaplıca tedavilerini Genel Sağlık Sigortası kapsamına dahil edecek! Bu uygulama ile Türkiye’deki bütün emekliler kaplıca tedavilerini ücretsiz şekilde alabilecekler!

SGK’nin emeklilerin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla başlatmış olduğu bu yeni uygulama, kaplıca tedavilerini Genel Sağlık Sigortası kapsamına alıyor. Bu durum ise Türkiye genelindeki birçok emekliyi etkileyip onlara kaplıca tedavilerine ücretsiz şekilde erişim imkanı tanıyor. Peki, kaplıca tedavileri ve bu uygulama için yapılacak başvuru hakkında ki detaylar neler? İşte konu ile ilgili detaylar haberin devamında sizlerle…

SGK’den yeni uygulama geldi!

SGK’dan emeklilere çok güzel bir uygulama geliyor! emeklilerin yüzünü güldürecek bu uygulamanın detayları ise…

Haberay’ın yapmış olduğu habere göre; SGK’nın yeni olan bu uygulaması, kaplıca tedavilerinin daha kolay, erişilebilir ve daha uygun fiyatlı hale gelmesini sağlıyor. Bu hizmet, Türkiye genelindeki tüm kaplıca tesislerine emeklilerin ücretsiz erişimini mümkün kılıyor.
Ücretsiz şekilde kaplıca tedavilerinden yararlanmak isteyen emekliler, ilk olarak bir sağlık kurumundan fiziksel tıp ve rehabilitasyon ya da tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanından verilen sağlık kurulu raporu almalıdır. Bu raporla beraber, emekliler kaplıca tedavilerinden ücretsiz şekilde faydalanabilecektir. Sağlık kurulu raporu almış olan emeklilerin, kaplıca tesislerine başvuru yaparak 6 ay boyunca geçerli olacak sevk belgesini de alabilirler.

Seyahat masrafları da SKG’den olacak!

SGK, emeklilere seyahat masraflarını da karşılayacak! Emekliler, SGK’ya sunmuş oldukları seyahat masraflarını da talep edebilirler. İl içi sevkler için günlük olarak 23 TL, il dışı sevkler için de günlük 46 TL yol parası ödenecek.

SGK’nin karşılamış olduğu kaplıca tesislerinin listesine ‘kaplica.sgk.gov.tr’ adresinden ulaşabilirsiniz. Sağlık Bakanlı tarafından işletme izni verilmiş olan bu tesislere emekliler, başvuruda bulunabilirler. Peki, kaplıca tedavilerindeki amaç, neden nedir?

Burada ki amaç yaşam kalitesini yükseltmek! Yeni gelen bu uygulama, emeklilerin yaşam kalitesini yükseltmek ve sağlık hizmetlerine daha kolay erişmelerini sağlamak amacı ile hayata geçirildi. Emekliler, sağlık kurulu raporlarını alarak bu hizmetten yararlanabilirler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.