Songül Güner Dağlara mı yazdın ile patladı gitti!

Songül Güner Dağlara mı yazdın ile patladı gitti!
Yayınlama: 10.03.2024
A+
A-

YENİBİRGAZETE/ÖZEL- Son dönemlerin popüler dizisi Yılmaz Erdoğan imzalı İnci Taneleri’nin  5’inci bölümünde tüm izleyicileri duygulandıran Dağlara mı yazdın türküsünün yanık sesi Songül Güner Yeni Gazete’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Son dönemlerin en iyi çıkış yapan Türk Halk Müziği sanatçısı Songül Güner türküleri ile adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor. İnci Taneleri dizisiyle paylaşım rekorları kıran Songül Güner’in ınstagram hesabı iki haftada 100 bin takipçi sayısını geçerken , Dağlara mı yazdın türküsü ile paylaşım rekorları kırmaya devam ediyor.

Yeni Gazete’den İsmail Polat ve Gülçin Yazıcı’nın sorularına içtenlikle yanıt veren Songül Güner ile samimi bir söyleşi gerçekleştirdik.

işte o söyleşi: 

Songül Güner Dağlara mı yazdın türküsünün beş ay önce çıktığını sözü ve bestesinin Melinay’a ait olduğunu ve uzun yıllar dinleneceğini düşündüğünü  söylerken, ”Eserin sanatsal yanı yok ama duygu yoğunluğu çok’ dedi.

“Dağlara mı yazdın’ı çok sanatçı okudu ama hepsi benden sonra okudu, ben eseri para karşılığı okumadım.”

“Camiada 17 yılım geçti. Çok zorlandığım hatta bıraktığım oldu.”

Songül Güner diziden teklifin nasıl geldiğini işte böyle anlattı :‘BKM’den aradılar Yılmaz Erdoğan, Dağlara mı yazdın’ı çok beğenmiş İnci Taneleri’nde kullanmak istiyor’ dediler. Karşılık beklemiyorum paylaşırsanız çok mutlu olurum dedim.

Soru: 2 hafta önce  Dağlara mı yazdın türküsü İnci Taneleri dizisinde çalındı, Hayatınızda neler oldu 2 hafta içerisinde?

Songül Güner: Eserimin dizide yayınlanmış olması benim emeğimin karşılık bulduğunu ve doğru noktaya ulaştığını gösteriyor. Yılmaz Erdoğan’ın dizisinde olması Benim için çok mutluluk ve onur verici , Aslında çok şey değişmedi bizi tanımayan türkülerimizi duymayan bir çok insanın İnci Taneleri’nden sonra sizi tanıma fırsatı buldum demesi beni onurlandırdı. Öyle güzel sahneye denk geldi ki ,eser yerini buldu diyorum.

Soru: Dağlara mı yazdın türküsünün inci tanelerinde yayınlanması babanızın ölüm yıl dönümüne denk geldi nasıl hissettirdi?

Songül Güner: Evet, babamın ölüm yıl dönümüne denk geldi. Burada ki olay orada babayı istemeyen bir evlat var , ama burada da babasını özleyen bir evlat var. Ben 6’ıncı bölümde yayınlanacak diye bilirken aslında 5’inci bölümde denk geldi, o gün babamın ölüm yıl dönümüydü. Benim için apayrı bir şey bu şekilde denk gelmesi ayrıca mutlu etti.

Soru: Müzik yaşantınız nasıl başladı?

Songül Güner: Çoçukken söyletirler ya bana da genelde ‘çok güzel sesin var bir tane türkü söyle’ derlerdi, çocukluğumda okurdum ama geleceğim için hiçbir zaman o dönem düşünmemiştim. Benim buna dair bir anektodum var , 8 yaşındayım ve yan komşumun oğlu ben son ses mahzuni müzik dinlerken ‘Ayşe teyze şu kızına bir şey söyle ben burada ders çalışıyorum, müziğin sesini kıssın’ benim müzik yaşamım orada başladı aslında. şimdi komşumuzun oğlu doktor oldu ben müzisyen oldum. Alaylı başladım müziğe sonra eğitimli olarak devam ettim.

Soru: Yeni çalışmalarınız var mı?

Songül Güner: Yeni çalışmalarım var ,şu an hazırda bekleyen 4 tane eserimiz var, klip çekip zamanla dinleyiciyle buluşturacağız.

Soru: Örnek aldığınız sanatçılar var mı?

Songül Güner: Bütün halk müziği sanatçılarını örnek alıyorum. Bu işe gerçekten gönül vermiş, yıllarını vermiş bütün ozanlarımızı örnek alıyorum. Bir tanesi yok çünkü karma olmalı, kendini bulmak için her çiçekten bal almalısın.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.