Süper Lig’in 33. haftasında sahasında Antalyaspor’u konuk eden Galatasaray, iki kez geriye düştüğü zorlu mücadeleyi 4-2 kazanarak ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti ve toplamda 26. kez mutlu sona ulaştı.
Galatasaray, Rams Park’ta taraftarının önünde çıktığı kritik mücadelede Antalyaspor engelini muhteşem bir geri dönüşle geçerek şampiyonluk ipini göğüsledi. Maçın başında zor anlar yaşayan sarı kırmızılılar, ikinci yarıdaki etkili oyunuyla sahadan galibiyetle ayrılmayı bildi.
Rams Park’ta gol düellosu yaşandı
Karşılaşmanın ilk yarısı konuk ekibin üstünlüğüyle geçilirken, Antalyaspor 45+3. dakikada Soner Dikmen ile öne geçti.
İkinci yarıya baskılı başlayan Galatasaray, 56. dakikada Mario Lemina ile eşitliği yakaladı ancak 62. dakikada Soner Dikmen bir kez daha sahneye çıkarak skoru 2-1’e getirdi.
Maçın son bölümünde baskısını artıran sarı kırmızılılar, 66. ve 86. dakikalarda Victor Osimhen’in ayağından bulduğu gollerle öne geçmeyi başardı. Maçın skorunu tayin eden gol ise 90+3. dakikada Kaan Ayhan’dan geldi.
Okan Buruk ile tarihi başarı
Bu galibiyetle puanını 77’ye yükselten Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk yönetiminde Türk futbol tarihinde eşine az rastlanır bir başarıya imza attı.
Süper Lig’de üst üste dördüncü kez şampiyonluk sevinci yaşayan sarı kırmızılılar, toplam şampiyonluk sayısını 26’ya çıkararak en yakın rakipleriyle arasındaki farkı artırdı.
Maçın bitiş düdüğüyle birlikte stadyumda ve İstanbul sokaklarında büyük bir coşku yaşanırken, sarı kırmızılı taraftarlar şampiyonluğu kutlamak için meydanlara döküldü.