Tıkanmış gözenekleri 1 dakikada açıyor!

Tıkanmış gözenekleri 1 dakikada açıyor!
Yayınlama: 21.12.2023
A+
A-

Yağlı ciltlerde yağ üreten bezler aşırı aktiftir. Yağın cilt yüzeyine sürekli sızması, sertleşmiş yağ nedeniyle tıkanabilecek gözenekleri genişletir ve kalınlaştırır. Bu nedenle yağlı ciltler gözeneklerin tıkanmasına, siyah noktalara, lekelere, sivilcelere ve sivilcelere eğilimlidir. Kışın cilt kurur. Yağlı ciltlerde bile dış tabakanın kuruluğu vardır.

Yağlı ciltler, kuruluğu telafi etmek için cildin doğal yağı olan sebumu daha fazla üretme eğilimindedir. Sebum, cilt hücrelerinin birbirine yapışmasını sağlayan mumsu bir maddedir. Bu, gözeneklerin tıkanmasına, siyah noktalara ve hatta sivilcelere yol açabilir.

Tıkanmış gözenekler ve sivilceler söz konusu olduğunda önleme tedavi etmekten daha iyidir. Özellikle yağlı ciltler daha fazla kir çektiğinden, gözeneklerin tıkanmasını önlemek için temizlik çok önemlidir. Gözeneklerin sertleşmiş yağdan arındırılmış olması gerekir.

Normal ve yağlı ciltler için özel olarak formüle edilmiş bir temizleyici kullanın. Temizleme losyonu veya yüz yıkama maddesi kullanılabilir. Lekeler, sivilceler ve sivilceler gibi yağlı cilt problemleri için, asit-alkali dengesini bozmadan kirleri gidermeye yardımcı olan ilaçlı bir sabun veya temizleyici kullanın.

Losyonlar aynı zamanda yağlı cildin temizliğinin ayrılmaz bir parçasıdır, çünkü sadece yağlılığı azaltmakla kalmaz, aynı zamanda gözenekleri de küçültür. Yüzünüzü yıkadıktan sonra pamuk yünü kullanarak sıkılaştırıcı bir losyonla silin.

Çok sert ise temizleyici losyonu eşit miktarda gül suyuyla karıştırıp kullanın. Veya gül bazlı bir cilt toniği kullanın. Yağlı ciltler için gül suyu salatalık suyuyla eşit miktarda karıştırılarak gözeneklerin temizlenmesine ve kapanmasına da yardımcı olur. www.posta.com.tr

Peeling, gözenekleri temizlemek için yağlı ciltlerin temizliğinde önemli bir husustur. Bu, cilde nazikçe sürülerek ve suyla yıkanması gereken keselerin kullanımını içerir.

Ölü cilt hücrelerinin çıkarılmasına, gözeneklerin arıtılmasına ve sertleşmiş yağdan arındırılmasına yardımcı olurlar. Ayrıca cilt dokusunu da iyileştirirler.

Yulafı gül suyuyla karıştırıp yüzünüze uygulayarak evde peeling yapabilirsiniz. Dairesel hareketlerle hafifçe ovalayın ve suyla yıkayın. Bu sadece siyah noktaların önlenmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda gözeneklerin yavaş yavaş kapanmasına da yardımcı olur.

Ancak sivilce ve sivilcelerde peeling kullanmayın. Ayrıca günde birkaç kez sabun ve su kullanmaktan kaçının.

Ayrıca yulafı yumurta akı ile karıştırıp haftada iki kez gözenekleri açık olan bölgelere uygulayabilirsiniz. Kuruduğunda yıkayın. Bu bir peeling etkisi yaratacak ve aynı zamanda gözenekleri sıkılaştıracaktır. Yüz peelinglerine ve maskelere kuru ve toz haline getirilmiş portakal ve limon kabukları da eklenebilir.

Kışın, soğuk hava kuruluğu şiddetlendirdiği için yağlı bir cildin de nemlendiriciye ihtiyacı olabilir. Ancak ağır ve yağlı kremler uygulamaktan kaçının. Hafif bir nemlendirici losyon uygulayabilirsiniz. Veya aloe vera jeli uygulayın. Cildi yağlandırmadan nemlendirir. Ayrıca cildin yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlar.

C VİTAMİNİ SERUM KULLANIN

C Vitamini serumu yağlı bir cilde yardımcı olur ve gözeneklerin tıkanmasını önler. C vitamini antioksidanlar açısından zengin olup cildi sağlıklı tutarken, serumlar hafif ve normalde su bazlı olduğundan yağlı ciltler için idealdir.

Portakal kabukları zengin bir C Vitamini kaynağıdır. Aslında kabukların meyvenin kendisinden daha fazla C Vitamini içerdiği söylenmektedir. Kurutulmuş ve toz haline getirilmiş portakal kabukları, yağı emmek ve gözenekleri sıkılaştırmak için kese ve maskelerde kullanılabilir.

Taze portakal kabuklarını ezip macun haline getirin. Yulaf ve gül suyunu ekleyin ve gözenekleri ve hatta lekeleri en aza indirmek için paketi yüzünüze uygulayın

Diyet önemlidir. Sistemde tıkanıklık olması halinde cilde yansır. Günlük beslenmenizde taze meyvelere, çiğ salatalara, lahanalara, tam tahıllara ve yoğurda yer vererek sisteminizi temiz tutun. Günde 6 ila 8 bardak su için. Bir bardak ılık suya limon suyunu ekleyin ve sabah ilk iş olarak için.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.