TikTok için büyük soruşturma!

TikTok için büyük soruşturma!
Yayınlama: 23.02.2024
A+
A-

Avrupa Birliği TikTok için bir soruşturma başlattı. Gençlerin güvenliği ve bilgilerin gizliliği konusunda dijital platformların denetimlerini üst seviyelere çıkaran Avrupa Birliği Tiktok uygulamasını mercek altına alıyor.

Bir süredir popüler dijital platformlar arasında yer alan ve oldukça sık kullanılan Tiktok için Avrupa Birliği soruşturma başlattı. Bağımlılık yaratan algoritmalarına ve kara delik etkisinin özellikle üzerinde durulacağı soruşturmada Tiktok’un gençler üzerindeki fiziksel ve ruhsal etkileri de incelenecek. Dünya çapında bir süredir Meta, X ve Tiktok gibi platformlar özellikle reşit olmayan kullanıcılar üzerindeki etkileri ile dikkatleri çekiyor. Avrupa Birliği bu konuya denetimlerini sıkılaştırarak el atmaya kararlı duruyor.

AB’den Tiktok’a soruşturma!

Dijitla platformlar arasında özellikle gençler arasında oldukça yaygın bir şekilde kullanılan Tiktok uygulamasının gizlilik koşulları Avrupa Birliğini tedirgin ediyor ve endişelendiriyor. Reşit olmayan kullanıcıların önüne çıkan uygunsuz içerikler, bağımlılık yaratan algoritmaları ve kullanıcıların bilgilerinin gizliliği konusunda endişleri büyüyen Avrupa Birliği Tiktok için büyük bir soruşturma başlattığını duyurdu.

Tiktok daha önce AB kullanıcıları için algoritma tabanlı içerik önerilerini devre dışı bırakma seçeneği sunmuş ve içerik raporlama özelliklerini getirmişti. Ancak Avrupa Birliği’nin başlattığı yeni soruşturma kapsamında birçok özelliğinin inceleme ve denetim altına alınması Tiktok’un çok daha detaylı özellikler getirmesini sağlayabilir.

Her geçen gün biraz daha büyüyen ve gelişen dijital platformlarda güvenlik büyük bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Başlatılan denetim ve soruşturma kapsamında hem uygulamanın kullanıcı güvenliğinin arttırılmasına hem de platformun gelecekteki büyüme potansiyelini güvence altına almayı sağlayacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.