Toplu taşımalardaki akaryakıt vergisi olay oldu!

 Toplu taşımalardaki akaryakıt vergisi olay oldu!
Yayınlama: 03.01.2024
Düzenleme: 03.01.2024 16:02
A+
A-

İETT genel müdürü akaryakıt vergisinden yakındı. Akaryakıtla gelen zamlara dikkat çeken müdürü İrfan Demet, toplu taşımadaki vergi muafiyetinin önemli olduğunun altını çizdi.

Toplu ulaşımda yaşanan akaryakıt verisi isyanı yeniden dile getirildi. İETT genel müdürü konuyla ilgili düşüncelerini paylaştı. İşte açıklamalar ile ilgili tüm detaylar…

Genel müdür paylaştı

İETT genel müdürü olarak bilinen İrfan Demet yolcu sayılarındaki artışın geçen kışa oranla %15 civarında arttığını belirtti. Toplu ulaşımda yaşanan vergi muafiyetinin son derece önemli olduğunu dile getiren Genel müdür, akaryakıtta yaşanan vergi yükü ile birlikte bir yılda 500 tane yeni otobüs alınabileceğini ve beş yılda İstanbul’un otobüs filosuna sıfırdan oluşturabileceğini duyurdu. Genel müdür Demet vergilerden yakınarak konuyla ilgili düşüncelerini tek tek paylaştı.

İstanbul için daha fazla araca ihtiyaç var
Genel müdürü İrfan Demet İstanbul’daki günlük taşınan yolcu sayısının 4.800.000’e ulaştığını vurgulayıp İstanbul’un daha çok araca ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı üzerinden kredi onaylarının geldiği taktirde araç sayısının artırılıp yoğunluğun yüksek olduğu saatlerde daha iyi bir hizmet verilebileceğini paylaştı.

Ödenen akaryakıt vergilerine dikkat çekti

Konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren genel müdür Demet, bir kamu kurumu olarak bilinen İETT’nin ve diğer büyük şeylerde bulunan kamuyu ait ulaşım araçlarının akaryakıt üzerinden KDV ve ÖTV vergisi ödediğini ve bu vergi oranının %36 olduğunu dile getirdi. İstanbul toplu taşımaz adına hali hazırdaki yıllık yakıt giderinin 10 milyar TL’ye çıktığını belirten genel müdür bu vergi yükü ile birlikte bir yıllık maliyetin yaklaşık 3.5 milyar TL’yi bulduğunu dile getirdi.

Genel müdür toplu taşıma adına ödenen bu vergi ile birlikte yılda yeni 500 adet araç alınabileceğini vurguladı. İlerleyen beş yılda ise otobüs filosunun tamamen yenilenebileceğini paylaştı. Toplu ulaşım için ödenen KDV ve ÖTV ücretlerinin muafiyetinin sağlanmasının gerektiğini paylaşan genel müdür bunun hayati bir önem arz ettiğini vurguladı. Bununla birlikte genel müdür yıllık bütçenin yalnızca üçte birinin akaryakıt giderlerini oluşturduğunun altını çizdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.