Türkiye’nin yerli savaş uçağı ilk uçuşa hazır

Türkiye’nin yerli savaş uçağı ilk uçuşa hazır
Yayınlama: 27.01.2024
Düzenleme: 27.01.2024 09:34
A+
A-

TUSAŞ’ın Milli Muharip Uçağı KAAN, Mart ayında havalanarak Türkiye’nin savunma sanayisinde yeni bir dönemi başlatacak.

TUSAŞ İcra Kurulu Başkanı Temel Kotil, yerli savaş uçağı KAAN’ın ilk uçuşunun mart ayı içinde gerçekleşeceğini açıkladı. Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün ise uçağın yer testlerinde herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını belirtti.

Test aşaması başarıyla geçti!

TUSAŞ İcra Kurulu Başkanı Temel Kotil, soruları yanıtlarken Milli Muharip Uçak Kaan’ın test sürecinde herhangi bir sorun olmadığını belirtti. Kotil, test çalışmalarının planlandığı gibi ilerlediğini vurgulayarak, Milli Muharip Uçak Kaan’ın başarılı bir şekilde geliştirildiğini ve test edildiğini ifade etti. Bu durum, Türkiye’nin savunma sanayindeki yerli ve milli projelerdeki başarılarına bir örnek olarak dikkat çekiyor.

İlk uçuşu Mart ayına ertelendi

Türkiye’nin yerli savaş uçağı projesi KAAN’ın ilk uçuşu, Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün tarafından yapılan açıklamaya göre Mart ayına ertelendi. Görgün, KAAN’ın test çalışmalarının sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirtirken, motor sorunları iddialarını yalanladı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından 2016 yılında başlatılan Milli Muharip Uçak KAAN projesi, ilk kez 1 Mayıs 2023’te görücüye çıkmış, daha önce açıklanan 27 Aralık 2023 tarihli ilk uçuş ertelenmişti.

Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, yaptığı açıklamada, çalışmaların sorunsuz ilerlediğini, motor sorunu iddialarının doğru olmadığını ve motor testleri ile yer testlerinin devam ettiğini vurguladı. Aviyonik sistemlerin de sorunsuz çalıştığını belirten Görgün, uçağın uçuşundan sonra yapılması gereken prosedürler olduğunu ve sağlıklı bir üretime odaklandıklarını ifade etti. Projenin geleceğiyle ilgili olarak, KAAN’ın BLOK-1 versiyonundan 2028 yılında Türk Hava Kuvvetlerine 10 adet teslim edilmesi planlanıyor.

Uçağın ilk uçuş tarihinin ertelenmesi, projenin detaylı test süreçleri ve güvenli bir üretim hedefine odaklandığını gösterirken, Mart ayındaki beklenen uçuş,Türkiye’nin savunma sanayiindeki yerli üretim kapasitesini daha da artırma yolunda önemli bir adım olacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.