İstanbul Tuzla’da bir tersanede bakımda bulunan kuru yük gemisinin makine dairesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürüldü. Can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmadığı yangında gemide maddi hasar oluştu.
İSTANBUL / YENİ GAZETE – Yangın, saat 15.00 sıralarında Tuzla Aydıntepe Mahallesi Güzin Sokak üzerinde faaliyet gösteren bir tersanede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, tersane sahasında bakım ve onarım çalışmaları yürütülen bir kuru yük gemisinin makine dairesi bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle alevler yükselmeye başladı.
İtfaiye merdiven aracıyla müdahale etti
Gemiden yoğun dumanların yükseldiğini gören tersane çalışanları ve çevredekiler, durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve acil sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, geminin üst kısımlarına ve makine dairesine ulaşabilmek için merdiven aracı yardımıyla alevlere müdahale etti.
Sokak trafiğe kapatıldı, inceleme başlatıldı
Polis ekipleri, tersane çevresinde ve Güzin Sokak üzerinde geniş güvenlik önlemleri alarak sokağı araç ve yaya trafiğine kapattı. Sağlık ekiplerinin olay yerinde hazır beklediği kazada, şans eseri ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı tespit edildi. Yangın, itfaiyenin yoğun çabası sonucu tamamen kontrol altına alınarak söndürüldü. Makine dairesinde maddi hasara yol açan yangının kesin çıkış nedeninin belirlenebilmesi için kundaklama ve iş güvenliği ihmali ihtimalleri dahil olmak üzere geniş çaplı inceleme başlatıldı.