Vedat Günyol Ödüllerini kazananlar belli oldu

Vedat Günyol Ödüllerini kazananlar belli oldu
Yayınlama: 05.04.2024
A+
A-

Deneme türünün edebiyatımızda özgün ve seçkin yazarlarından Vedat Günyol’un anısını yaşatmak, onu yeni kuşaklara tanıtmak üzere bu yıl sekizincisi düzenlenen Vedat Günyol Deneme Ödülü’nü bu yıl Onur Çalı kazandı.

Adem Uçar, Adnan Özyalçıner, Arif Kızılyalın, Celal Ülgen, Esila Ayık, Halil İbrahim Özcan, Haydar Ergülen, Hüseyin Köse, Rengin Cemiloğlu, Tahir Şilkan ve Uğur Kökden’den oluşan jüri bu yılki 8. Vedat Günyol Deneme Ödülleri başvurularını değerlendirdi.

Kartal Belediyesi öncülüğünde, Türkiye Yazarlar Sendikası, Türkiye PEN Yazarlar Derneği, Cumhuriyet Gazetesi, İstanbul Atatürk Lisesi Mezunları Vakfı’nın desteği ile düzenlenen 8. Vedat Günyol Deneme Ödülleri basın açıklamasına Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Şahin, Tahir Şılkan, Nesim Ovedya İzrail, Ebru Şahin ve şair yazar İsmail Biçer katıldı.

8. Vedat Günyol Deneme Ödülleri’ni bu yıl Tahir Şılkan açıkladı. 8. Vedat Günyol Deneme Ödülüne “Gemilerle Seyahat Eden Sözcükler” kitabıyla Onur Çalı layık görüldü.

8. Vedat Günyol Deneme Ödülleri özel ödülü ise yazar Alin Ozinian’a verildi..

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Şahin, 8. Vedat Günyol Deneme Ödül töreninin tarihi daha sonra bilerlenecek 4. Kartal Kitap Fuarı’nda gerçekleşeceğini bildirdi..

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.