Yalı Çapkını Gazianteplileri çıldırttı

Star’da yayınlanan Yalı Çapkını dizisinde yayınlanan hamam sahnesi Gazianteplileri adeta çileden çıkardı.

Yalı Çapkını Gazianteplileri çıldırttı
Yayınlama: 27.09.2022
A+
A-

Pek çok diziye ev sahipliği yapan Gaziantep, bu kez Star TV ekranlarında yer alan Yalı Çapkını dizisinin çekimlerine tanık oldu. Gaziantepli bir ailenin konu edildiği dizide yayınlanan sahneler ise Gazianteplileri adeta çileden çıkardı. 

Yalı Çapkını adlı dizinin ‘hamamda kız beğenme’ ve ‘kız isteme’ sahneleri Gaziantepli vatandaşların tepkisine sebep oldu.

GAZİANTEP HALKI İSYANDA

Dizinin sahnelerinde ‘âdettendir’ diyerek kadına yapılan fakat Gaziantep’in kültüründe bulunmayan detayların verilmesi, kız istemede ‘dansöz oynatılması’ gibi şehrin kültürüne aykırı pek çok unsur Gaziantepli vatandaşları oldukça rahatsız etti.

Gaziantep’e yapılan bir ayıp olduğunu dile getiren vatandaşlar dizinin yayından kalkmasını talep ettiler. Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyürken Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)’e şikayetler yağmaya başladı.

YALI ÇAPKINI DİZİSİNİN KONUSU

Sorumsuzluklarıyla ailesini en çok da dedesi Halis Ağa’yı kızdıran Ferit’in Gaziantep’ten uygun görülecek bir kızla evlendirilmesine kararı verilir. Ferit, evlenmek istemese de dedesinin sözünden çıkamaz. 

Uygun gelini bulmak Halis Ağa’nın en büyük gelini İfakat’in (Gülçin Şantırcıoğlu) görevidir. Gaziantep’te Korhan Ailesi’nin gelini olmaya uygun bulunan Suna’nın (Beril Pozam) isteme töreninde yaşanacak sürpriz ise hem Suna’yı hem de kardeşi Seyran’ı (Afra Saraçoğlu) etkileyecektir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.