Yapay zekaya telif hakkı davası

Yapay zekaya telif hakkı davası
Yayınlama: 28.12.2023
A+
A-

The New York Times, yapay zeka teknolojilerinin eğitilmesi amacıyla çalışmalarının izinsiz kullanıldığı ve telif hakkının ihlal edildiği iddiasıyla OpenAI ve Microsoft’a dava açtı.

Yapay zeka teknolojisi, günümüzde hayatın pek çok alanında kendine yer bulmaya başladı ve özellikle belirli sektörlerde yaygın bir şekilde kullanılıyor. Ancak, son zamanlarda yaşanan şaşırtıcı bir gelişme ile bu teknoloji bir dava konusu haline geldi.

Yapay zeka, günlük yaşamımızın bir parçası haline gelirken, bu teknolojinin son dönemdeki gelişmeleri dikkat çekici oldu. Haberlere göre, önde gelen bir yayın organı olan The New York Times, OpenAI ve Microsoft’a karşı hukuki bir süreç başlattı.

The New York Times’ın iddiasına göre, OpenAI ve Microsoft, yapay zeka modellerini kullanarak binlerce makaleyi kopyaladı. Bu durum, dergi tarafından, her iki şirketin içeriği üzerinde hak iddia etmelerine yol açtı.

Belirtilene göre, Copilot ve ChatGPT ürünlerinde kullanılan dil modelleri, içerikleri etkili bir şekilde özetleyerek The New York Times’ın içeriğine benzer bir yapı oluşturdu. Bu durumun, derginin okuyucu kitlesiyle olan ilişkisini olumsuz etkilediği ve lisanslama, reklam ve abonelik gelirlerini kötü etkilediği ifade edildi.

Bu nedenlerle The New York Times, telif hakkı ihlali gerekçesiyle her iki şirkete karşı hukuki bir süreç başlatıyor. Dergi, Microsoft ve OpenAI’ı, kendi eserlerinin izinsiz bir şekilde kullanılması nedeniyle tazminattan sorumlu tutma talebinde bulunuyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.