Yenilen ‘Aşıklar Tepesi’ büyük ilgi görüyor

Kocaeli iline bağlı Karamürsel ilçesinde bulunan Âşıklar Tepesi, turistlerin ilgi odağı oldu..

Yenilen ‘Aşıklar Tepesi’ büyük ilgi görüyor
Yayınlama: 09.10.2017
A+
A-

Kocaeli iline bağlı Karamürsel ilçesinde bulunan Âşıklar Tepesi, İzmit Körfezi ile Marmara Denizi’nin aynı anda seyredildiği eşsiz güzellikte bir nokta.

Asıl ismi Oluklu Tepesi olan ve Oluklu Köyü’nün sınırları içerisinde yer alan Âşıklar Tepesi, bölgeye hâkim en yüksek alanda bulunması açısıyla ayrıcalıklı bir konuma sahip. Doğal seyir terası olan tepe, yeşille denizin birleşmesi, temiz havanın yoğun hissedilmesi, güneşin batışının eşsizliğinin yaşanması, gecesi ve gündüzünün ayrı ayrı çok etkileyici bir manzaraya sahip olması nedeniyle halk arasında “Âşıklar Tepesi” olarak anılmaktadır.

Tepe, Karamürsel İznik Devlet Karayolu üzerinde olup, Karamürsel’e 7 kilometre mesafededir. İstanbul’a 45, Bursa ve İzmit’e ise 30 dakika uzaklıktadır.

Karamürsel’in en güzel manzarasına sahip “Âşıklar Tepesi”nde yapılanmış mesire yeri şimdi mimarisi yenilenerek, yepyeni bir hizmet anlayışı ile “Dörtbudak Sofrası Âşıklar Tepesi” adı altında hizmet sunmaya başlamıştır. Ve verdiği hizmetlere her geçen gün yenilerini ekleyerek müşterilerini memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı amaçlamaktadır.

Hizmet yelpazesi geniş

Tüm bölge halkına ve çevre illerden gelen misafirlere restoran, cafe, eğlence merkezi ve yöresel gıda pazarı şeklinde hizmet sunan tesis, grup organizasyonlarına rahatlıkla gerçekleştirebilecek uzman kadro ve gerekli altyapıya sahiptir. Mekâna, oyun parkı, kümes hayvanları ve özellikle tayların bulunduğu alanlar eklenerek aileleri ile birlikte gelen çocukların mutlu olmaları hedeflenmiştir. Seyir Terası ve Selfie Balkonu da gelen misafirlerin hizmetine sunulan diğer farklı sosyal alanlardandır.

 

Kahvaltısı ile ünlü

Misafirlerine kimi zaman yıldızlar altında sinema keyfi, kimi zaman harika manzara eşliğinde küçük konserler yaşatan Âşıklar Tepesi, özellikle yöresel lezzetlerin sunulduğu bol çeşitli kahvaltısı ile göz doldurmaktadır.

Romantik evlilik tekliflerinin mekânı

Adının getirdiği beklentiyi de karşılamak üzere evlilik tekliflerinde birbirinden farklı ve romantik sürprizlerin organize edildiği mekân, giderek yeni yuvaların ilk adımının atıldığı uğurlu bir yer olarak da ünlenmektedir. Bu misyonu tamamlarcasına alanda Âşıklar Tepesi Düğün Salonu da hizmet vermeye başlamıştır.

 

Karamürsel’in simgesi oldu

“Dörtbudak Sofrası Âşıklar Tepesi” adı ile yenilendikten sonra kısa bir süre içinde Karamürsel’e turizm ve tanıtım açısından yeni bir imaj kazandıran mekân, sadece ilçenin değil Marmara Bölgesi’nin de cazibe merkezi olmaya aday konumdadır.

 

Doğa ile iç içe aktiviteler

Ayrıca tepenin etrafında doğa harikalarıyla dolu Samanlı Dağları’nda, dağ gezileri ve kampları için çok elverişli alanlar bulunmaktadır. Doğaya meraklı olanlar doğal parkurda yürüyebilir, heyecanı sevenler paintball oynayabilirler.

Hem mideye hem göze hitap ediyor

Karamürsel’in dışında İstanbul, Bursa, Sakarya ve İzmit gibi komşu il ve ilçelerden yoğun bir talep gördüklerini belirten işletme sahibi Sami Bayram Dörtbudak, “Körfezin mavisi ile Samanlı Dağları’nın yeşilini buluşturan Osmangazi Köprü manzaralı mesire alanında yeni projelerle hizmet vermeye başladık. Özellikle şehir koşuşturmasından, iş stresinden arınacak bir yer burası. Dörtbudak Sofrası Âşıklar Tepesi, restoran olmanın ötesinde insanların aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte keyifli vakit geçirebileceği, doğanın can bulduğu, körfezin en güzel manzarasına sahip bir tesis. Burada kendi ürettiğimiz ve komşu köylerden temin ettiğimiz ürünlerden yapılan yemekleri servis yapıyoruz. ‘Karnınız doğal lezzetlere, gözünüz doğasının eşsiz güzelliğine, ruhunuz ise aradığınız huzura doyacak’ mottosuyla ağırladığımız misafirlerimizin tesisimizden memnun ayrılmasını hedefliyoruz” dedi.

 

Dörtbudak Sofrası markası ile ilçesine yatırım yaptı

Sami Bayram Dörtbudak 1993 yılından buyana İstanbul’da sürdürdüğü yayıncılığının yanı sıra 2015 yılında gıda sektöründe de girişimde bulundu. İlk restoranını “Dörtbudak Sofrası” ismi ile kendi memleketi olan Karamürsel’in merkezinde açtı. Yüz kişilik bu girişimin ardından 2016 yılında İstanbul’da iş dünyasının yoğun olarak bulunduğu bir merkez olan İkitelli’de aynı isimle bu kez 6 yüz kişilik ikinci restoranını faaliyete geçirdi. 2017 yılında ise Karamürsel’de 8 bin metrekare alan üzerindeki “Dörtbudak Sofrası Âşıklar Tepesi”ni hizmete soktu. Burada ise aynı anda 750 kişiye hizmet edilebiliyor.


 

Yemeyeceğim hiç bir gıdayı müşteriye sunmuyorum

Konuyla ilgili olarak “Yayıncılık zor ve meşakkatli bir iş. Sabır, bilgi ve pratik zeka gerektiriyor. Yıllardan beri İstanbul’da sürdürdüğüm bu çabanın yanı sıra hiç bağımı koparmadığım memleketim olan Karamürsel’de de bir yatırım yapmak istedim. Bu ilçede daha önce kurduğum bir hayvan çiftliğim vardı ve bu tesis et temininde lezzet ve kalite açısından büyük avantaj sağlayacaktı. Böylece yıllardan beri edindiğim iş deneyimimi gıda sektörüne yansıtmaya karar verdim. Ana fikrim kendimin yemeyeceği hiç bir gıdayı müşteriye sunmamaktı. Uygun fiyat ve yüksek kalitenin ana fikri oluşturduğu bir konsept oluşturdum. Şu anda faaliyette olan üç tesiste de aynı konsepti sürdürüyoruz. Bütün işletmelerin ortak yönü, mutfaklarının müşteriler tarafından görülebiliyor ve yemeklerin nasıl hazırlandığını izlenebiliyor olması. Menüleri bazı farklılıklar gösterse de orijinal olan yemekleri ortak olarak sunuyor, hepsini malzemelere özen göstererek hazırlıyoruz. Tabii Âşıklar Tepesi’nin konumu ve alanının genişliğine paralel olarak verilen hizmet daha fazla çeşitlenmiş bulunmakta. Âşıklar Tepesi benim de içinde bulunmaktan ötürü büyük keyif aldığım bir mekân. Burada dostlarımla buluşmaktan, doğup büyüdüğüm ve sevgi bağımın hiç kopmadığı ilçemin tanıtımına katkı sunmaktan, insanlarına istihdam sağlamaktan, hemşerilerime hizmet vermekten büyük keyif duyuyorum. Doğru yolda ilerlediğime inanıyorum. Çünkü yaptığım yatırımların karşılığını müşteri memnuniyeti olarak geri alıyorum. Yeri ve zamanı geldikçe Dörtbudak Sofrası serisini genişletmeye kararlıyım” dedi.


 

İşte Âşıklar Tepesi’nde yapacağınız 10 şey:

1. 23 çeşit, doğal ve yöresel ürünlerden hazırlanılan serpme kahvaltı ile güne güzel başlayabilirsiniz. Kümesten ellerinizle toplayacağınız yumurtaları hemen yemek isterseniz mutfağa nasıl istediğinizi söylemeniz yeterli.

2. Özel olarak yöresinden getirilen tereyağı, peynir, reçel, bal, zeytin, tarhana, erişte, mantı ürünlerinin yanı sıra çiftlik hayvanlarından temin edilen katkısız et ve şarküteri çeşitlerini satın almak isterseniz organik gıda ürünleri ve kasap reyonumuza uğrayabilirsiniz.

3. Dörtbudak Sofrası Âşıklar Tepesi’nde öğlen ve akşam yemekleri için kasaptan ızgara ve fırından zengin lezzetlerle buluşabilirsiniz. Spesiyalleri ise meşhur gerdan çorbası, Adapazarı ıslama köftesi, pide ve ızgara çeşitleri, mantı, gözleme, Boşnak böreği.

4. Eşsiz doğa ve deniz manzarasına karşı semaverle servis yapılan çayınızı seyir terasında yudumlayabilirsiniz.

5. Çiftlik hayvanlarından sağılan sütle yapılan leziz dondurma ve tatlıları tadabilirsiniz.

6. Çocuklarınız oyun alanında özgürce oynayabilir doğayı keşfedebilir. Ayrıca çiftlik hayvanlarını yakından tanıma fırsatını yakalayan minik maceraperestler, özel bir midilli türü olan Shetland atlarına binebilir.

7. Doğaseverler yürüyüş parkurunda trekking yapabilir, parkur üzerindeki farklı bir tesiste dinlenebilirler.

8. Geniş katılımlı iş toplantılarınızı, dernek yemeklerinizi ve özel organizasyonlarınızı VIP salonunda yapabilirsiniz.  Evlilik teklifinizi, yıldönümlerinizi ve yaş günlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

9. Bahçede keyifle Türk kahvesi ya da kahve çeşitlerinin yanında nargilenizi içebilirsiniz.

10. Muhteşem manzaraya sahip “Selfie Balkonu”nda selfie çekebilirsiniz.

YENİ GAZETE
Haber: Aslı DİDARİ 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.