Zabıtadan minibüsçü terörüne geçit yok

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, minibüsçülere sıkı denetim getirdi.

Zabıtadan minibüsçü terörüne geçit yok
Yayınlama: 04.03.2020
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, minibüsçülere sıkı denetim getirdi.

Kartal’de denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri, hatalı araç kullanan, ayakta yolcu taşıyan, koltuk sayısını eksilten ve havalı kornaları ile gürültü kirliliği yapan minibüslere ceza yağdırdı. 

Zabıta ekipleri, vatandaşların şikayetlerini dikkate alarak Pendik – Kadıköy hattında yolcu taşıyan minibüsleri denetlemeye başladı.

Kartal’da çeşitli noktalarda denetim yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, şikayete söz konusu olan araçları durdurarak denetim yaptı. Kurallara uymayan minibüslere ise adeta ceza yağdırıldı.

Vatandaşlar, zabıtanın bu uygulamaısını takdirle karşılayarak şunları söylediler:

“BSu minibüslerden gerçekten bıkmıştık. Bir kere minibüs sürücülerinin bir çoğu, kılığına kıyafetine dikkat etmeyen, yolcuyla nasıl konuşmasını bilmeyen tiplerle dolu. Araçlar çok bakımsız ve koltuklar kir pas içinde. Bazılarının koltukları bile kırık. Sabah ve akşam saatlerinde ayakta çok sayıda yolcu alarak güvenli seyahat etmemize engel oluyorlar. Sürekli korna çalarak gürültü kirliliğine yol açıyorlar. Ayrıca sürücülerin çoğu araç içinde sigara içerek vatandaşın sağlığıyla oynuyor. Trafik zabıtasının bu tür uygulamaları ve denetimleri sıklaştırması gerek.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.