Türkiye’nin en önemli sorunu nedir

Türkiye’nin en önemli sorunu nedir, hangi parti çözebilir? İşte 26 ilde yapılan anketten çıkan sonuç

Türkiye’nin en önemli sorunu nedir
Yayınlama: 21.06.2022
A+
A-

ASAL Araştırma tarafından 7-14 Haziran tarihleri arasında 26 ilde yapılan araştırmada vatandaşlara yöneltilen “Sizce bugün Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?” sorusuna yüzde 76.3’lük kesim ekonomik sıkıntılar yanıtını verdi. Aynı soruya yanıt verenlere ikinci olarak “Türkiye’nin sorunlarını hangi siyasi parti çözer?” sorusu yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 30.8’i tercihini AK Parti’den yana kullanırken, yüzde 26.5’lik kesim de Hiçbiri yanıtını verdi.

ASAL Araştırma tarafından, 7-14 Haziran 2022 tarihleri arasında İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Hatay, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin dahil 26 ilde yaptığı anket çalışmasında vatandaşlara, “Sizce bugün Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?”, “Türkiye’nin sorunlarını hangi siyasi parti çözer?” sorularını yöneltti.

EN ÖNEMLİ SORUN “EKONOMİK SIKINTILAR”

Araştırmaya katılanların yüzde 76.3 gibi büyük çoğunluğu, Türkiye’nin en önemli sorununun ekonomik sıkıntılar olduğunu ifade etti. İkinci sırada yüzde 7.5 ile işsizliğin yer aldığı araştırmada; üçüncü sırada yüzde 3.0 ile mülteciler, dördüncü sırada ise yüzde 2.8 ile eğitim başlığı yer aldı.

“SORUNU ÇÖZECEK PARTİ” SIRALAMASINDA ZİRVEDE AK PARTİ VAR

Aynı soruya yanıt verenlere ikinci olarak “Türkiye’nin sorunlarını hangi siyasi parti çözer?” sorusu yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 30.8’i tercihini AK Parti’den yana kullanırken, yüzde 26.5’lik kesim de Hiçbiri’den yana görüş bildirdi. Üçüncü sırada yüzde 21.4 ile CHP, dördüncü sırada yüzde 7.5 ile İYİ Parti, beşinci sırada yüzde 5.2 ile HDP, altıncı sırada yüzde 2.0 ile MHP, yedinci sırada ise yüzde 0.8 ile DEVA Partisi bulunuyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.