Türkan Kurtulmaz 2. kez Kartal Kent Konseyi Başkanı

Kartal Kent Konseyi Başkanlığı’na yeniden Türkan Kurtulmaz Öztürk seçildi..

Türkan Kurtulmaz 2. kez Kartal Kent Konseyi Başkanı
Yayınlama: 30.04.2022
A+
A-

Kartal Kent Konseyi Genel Kurulu’nda  yapılan seçimde Türkan Kurtulmaz Öztürk, 39’a karşı 86 oy alarak yeniden Kartal Kent Konseyi Başkanlığına seçildi..

Hasan Okhan Okumuş ve Türkan Kurtulmaz Öztürk’ün yarıştıkları seçimde kazanan eski başkan oldu..

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapılan genel kurulda divan Başkanı Turgut Ünlü olurken, katipliklere Deniz Karacan ve İnan Ülgen seçildi.

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Adem Uçar Genel Kurul’da yaptığı konuşmada şunlara değindi: 

“Kent Konseyleri kentin ortak aklıdır.Kentin birikmiş sorunlarının giderilmesine yönelik yerel ve mahalli yönetimle demokratik demokratik bir anlayış içerisinde çalışan, çözüm üreten çok önemli bir kurumdur. Kent Konseyleri kentte yaşayan vatandaşlarımızın yaşam alanlarına sahip çıkmanın öncüsüdür de aynı zaman da. Yeni dönemde kentlilik bilincini yükselten  dayanışma içerisinde sorunlarına çözüm üreten bir Kent Konsey’nin Kartalımıza büyük katkılar sunacağına olan inançla bugün yapılacak olan seçimde bu önemli göreve talep açan sayın adaylara başarılar diliyorum.“

Daha sonra kürsüye gelen Avukat Türkan Kurtulmaz Öztürk, faaliyet raporunu okudu ve yeniden başkanlığa talip olduğunu açıkladı..

“EŞİT ŞARTLARDA YARIŞMIYORUZ”

Faaliyet raporunun okunmasının ardından Hasan Okhan Okumuş, adaylığını açıklayarak kürsüye geldi ve şunları söyledi:

“Farklılıklarımızı zenginliğimiz sayan birlikteliğin, İş birliğinin, iş ve çözüm ortaklığının adayıyım. Kucaklaşmanın ve Ortak aklın adayıyım. Kısaca tarafların değil Kartal ailesinin, her kesimin ve her tarafın adayıyım. Eğer bizlere görev verirseniz amatör ruhla ama profesyonelce çalışacağız. Hata ve eksiklilerle dolu bir hazirunla eşit şartlarda ve demokrasiye uygun bir seçim olamayacağı gibi kanunlarımıza ve Kent konseyleri mevzuatına da aykırıdır. Buna rağmen, Kol kırılır yen içinde kalır diyorum ve bu durumu dikkatinize sunuyor takdirlerinize bırakıyorum.”

Kartal Kent Konseyi Başkanlığı’na yeniden aday olan Türkan Kurtulmaz Öztürk ise şöyle konuştu:

“Sayın Hasan Okumuş’a çok teşekkür ediyorum. Son derece nazik ve naif bir konuşmaydı. Yüreğinden gelen sesi ben hissettim ve aldım kalbim ve başım üzerine koydum. Sevgiyle ve dayanışmayla diyorum. Yeni dönemde çözüm önerilerimiz hayata geçirmek istiyoruz. Bu nedenle ben ve arkadaşlarım bir kez daha aday olduk. Belediyemizle parelel olarak çalışmak ve projeler oluşturmak istiyoruz. Kazanan demokrası olsun.”

Daha sonra seçimlere geçildi. Türkan Kurtulmaz Öztürk’ün listesi 86 oy alırken mavi listeyle yarışan Hasan Okhan Okumuş’un listesi ise 39 oyda kaldı..

Seçimlerden sonra Türkan Kurtulmaz Öztürk ve Hasan Okhan Okumuş, sahneden delegeleri selamlayarak birlik mesajı verdiler..

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.